Haberler

Mardin'de toplu ulaşımda HES kodu sorgulaması başlıyor

Güncelleme:

Mardin Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımında HES Kodu sorgulamasını zorunlu hale getirdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımında HES Kodu sorgulamasını zorunlu hale getirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla İçişleri Bakanlığı'nın 29 Eylül 2020 tarihli Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması Hakkında Genelgesi ve Mardin Valiliği Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile şehir içi toplu ulaşım kullanımında HES kodu sorgulamasının zorunlu hale getirildiği bildirildi.

4 Aralık Cuma gününe kadar işlemi gerçekleştirmeyen vatandaşların kartlarının 5 Aralık Cumartesi günü kapatılacağından toplu ulaşımdan yararlanılamayacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüm Mardinkartları kişiselleştirmek için mevcut kartlarınızın arka yüzünde bulunan seri numarası veya kredi kartlarınızın üzerindeki 16 haneli kart numarası ile HES kodunuzu eşleştirilerek şehir içi toplu ulaşım araçlarına binişlerde sorgulama yapılacaktır. Mardin kartlarına HES kodu tanımlaması https://mardin.kentkart.com internet adresi üzerinden yapılacaktır. 4 Aralık itibarıyla HES kodu sorgulaması yapılacak. Bu tarihten itibaren Mardinkartlarına HES kodu tanımlaması yapmamış vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarına binmesine izin verilemeyecek. Riskli kişilerin şehir içi toplu ulaşım kullandıklarının tespit edilmesi durumunda Sağlık Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanlığına ve Mardin Valiliğine bildirilerek, cezai işlem uygulanacak."

Kaynak: AA / Güncel

HES kodu Mardin HES Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Mehmetselim:

Hes kodu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title