Haberler

Mardin'de Terörle Mücadele

Mardin Valiliği, il genelinde 30 gün süreyle her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması ve miting gibi etkinliklerin yasaklandığını bildirdi.

Mardin Valiliği, il genelinde 30 gün süreyle her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması ve miting gibi etkinliklerin yasaklandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle ülkenin içinde bulunduğu hassas sürecin göz önünde bulundurulduğu, kentte terör örgütünün açık propagandasına dönüşmesi muhtemel provokatif eylemlerin, halkın güvenliği açısından tehlike arz edebileceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçların önlenmesi, kamu düzeni ve genel sağlık koşullarını bozacak, bireylerin hak ve özgürlüklerini ciddi anlamda kısıtlayacak olayların önüne geçilmesi amacıyla Valiliğimizce, Anayasanın 34. Maddesi 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 10-17-19-23-32'inci maddeleri, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 5'inci maddesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 11/A ve 11/C maddeleri uyarınca il merkezimizde ve ilçelerimizde, 03 Temmuz Pazar gününden itibaren 30 gün süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, miting stant açma ve çadır kurma ve benzeri etkinliklere izin verilmeyecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title