Haberler

Mardin'de Rahip Kaçırıldı

Mardin'in Midyat İlçesi'nde Bağlı Barıştepe Köyündeki Evine Giderken Kaçırılan Rahip Edip Daniel Savcı İçin Güvenlik Güçleri Alarma Geçti. Olayın Meydana Geldiği Bölge Askerler ve Korucular Tarafından Abluka Altına Alındı.

Mardin'in Midyat İlçesi'nde bağlı Barıştepe köyündeki evine giderken kaçırılan rahip Edip Daniel Savcı için güvenlik güçleri alarma geçti. Olayın meydana geldiği bölge askerler ve korucular tarafından abluka altına alındı.

Bugün akşam saatlerinde Midyat ilçesi çıkışında bulunan Moryakup Kilisesi'nden Barıştepe köyüne giden 43 yaşındaki rahip Edip Daniel Savcı için güvenlik güçleri seferber oldu. İlçenin bütün yolları tutulurken, araçlar didik didik aranıyor. Olayın meydana geldiği bölge askerler ve korucular tarafından abluka altına alındı. Midyat Metropoliti Samoel Aktaş, olayla ilgili açıklama yapmayacağını söyledi.

Bu arada rahip ve papazlar kaçırılma olayının ardından Midyat'a geldiler. Süryani Kültür Derneği Başkanı Yohanna Aktaş'ı arayan bazı kişilerin rahip Edip Daniel Savcı'yı bırakma karşılığında 300 bin Euro fidye istedikleri öğrenildi.

(SE-AŞ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title