Haberler

Mardin'de Kazak Terörist Ele Geçirildi

Mardin'in Derik İlçesinde, Terör Örgütü PKK Adına Faaliyetlerde Bulunduğu Bildirilen Bir Terörist Ele Geçirildi. Valilik, Yakalanan Kazakistan Uyruklu Teröristin Canlı Bomba Olduğu Yönündeki İddiaları Yalanladı.

Mardin'in Derik ilçesinde, terör örgütü PKK adına faaliyetlerde bulunduğu bildirilen bir terörist ele geçirildi. Valilik, yakalanan Kazakistan uyruklu teröristin canlı bomba olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 22 Mayıs 2007 günü yapılan aynı planlı operasyon kapsamında, Derik kırsalında bölücü terör örgütü adına faaliyet gösteren Kazakistan uyruklu İ.V.A. isimli teröristin yakalanarak, gözaltına alındığı bildirildi. Yakalanan teröristin bazı ulusal gazete ve gazetelerin internet sayfalarında "Mardin'de canlı bomba yakalandı" şeklinde haber olarak verildiği ve bunun asılsız olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Derik kırsalında bölücü terör örgütü adına faaliyet gösteren Kazakistan uyruklu Botan kod adlı İ.V.A. isimli terörist, Mardin il merkezinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahsın 1999 yılında Kars'ın Digor ilçesinde askeri hizmet binasına yapılan saldırı sonucunda bir askerin yaralanması, 1999 yılında ağustos ayı içerisinde yine Digor ilçesinde role istasyonu yolu üzerine mayın döşenmesi, 1999 yılında Kars'ın Kağızman ilçesinde telefon santralının yakılması olaylarına karıştığı tespit edilmiştir."

Teröristin gösterdiği yerlerde yapılan aramalarda bir adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, bir adet el bombası, 5 şarjör, 108 mermi, 1 cep telefonlu bomba düzeneği, 1 el telsizi, 1 sırt çantası, 1 gündüz görüş dürbünü, bir el radyosu ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği belirtilen açıklamada, teröristin sevk edildiği adli mercilerce tutuklandığı kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca bölücü terör örgütüne yönelik sürdürülen planlı operasyonlar kapsamında Derik ilçesi kırsalında terör örgütü PKK adına faaliyet gösteren bölge sorumlusu alan H.A. adlı teröristin de 1 Mayıs 2007 günü silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği hatırlatıldı.

(İA-FA-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title