Haberler

Mardin'de Kaçakçılara Geçit Yok

Mardin Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından son bir hafta içinde yapılan 12 farklı operasyonda, yurda Irak ve Suriye üzerinden kaçak yollarla sokulan Kalaşnikof tüfek, el bombaları, sigara, cep telefonu ve zayıflatma hapı gibi çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından son bir hafta içinde yapılan 12 farklı operasyonda, yurda Irak ve Suriye üzerinden kaçak yollarla sokulan Kalaşnikof tüfek, el bombaları, sigara, cep telefonu ve zayıflatma hapı gibi çok sayıda malzeme ele geçirildi. 25 kişi gözaltına alındı, 11 kişi aranıyor.

Mardin Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Irak'ın kuzeyi ile Suriye üzerinden yurda yapılan kaçakçılığa geçit vermediklerini söyledi. Meriç, son bir haftada yapılan operasyonlarda, 1 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, bir av tüfeği, 7 bin 63 cep telefonu, 25 bin cep telefonu aparatı, 50 halı altı ısıtıcı, 1055 gözlük, 33 bin 700 muhtelif marka sigara, 60 bin zayıflama hapının ele geçirildiğini söyledi.

Nusaybin'de gerçekleştirilen ayrı bir operasyonda ise el bombası dahil farklı marka ve çapta silahların ele geçirildiğini anlatan Meriç, "2 Almanya yapımı NATO standardı DM 41 model savunma tipi el bombası, bir Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 şarjör, 10 fişek, 9 milimetre çapında Glock marka tabanca, bir şarjör, 12 fişek, 112 cep telefonu, 6 kol saati, 10 şarj cihazı, 12 kulaklık ele geçildi" dedi. Meriç, "Midyat İlçesi'nde ise 7.65 çapında tabanca ve şarjörü, 9 fişeği, 9 milimetre çapında fişek, 15 gözlük ele geçirildi" dedi.

Son bir hafta içinde yapılan 12 operasyon ile ilgili 25 kişinin gözaltına alındığını anlatan Emniyet Müdürü Meriç, "Olaylarla ilgili 11 kişi de aranıyor. Bunların yakalanması için de çalışmala

MARDİN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title