Haberler

Mardin'de Japon Destekli Geçlik Eğitimi Verildi

Mardin'de Düzenlenen 'Gençlik Sosyal Gelişim Programı'na, Siirt, Şırnak ve Batman İllerinden Gençler Katıldı.

Mardin'de düzenlenen 'Gençlik Sosyal Gelişim Programı'na, Siirt, Şırnak ve Batman illerinden gençler katıldı.

Japon hükümetinin gelişmekte olan ülkelere Dünya Bankası aracılığıyla sağladığı 1 milyon 800 dolarlık hibeyle hazırlanan Gençlik ve Sosyal Gelişim Programı, Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nca belirlenen 21 pilot gençlik merkezinde başlatıldı. Gençlik Sosyal Gelişim Programı'nda dört ana başlık altında gençlere dönük çalışmalar yapılacak. 2.5 yıl sürecek olan program kapsamında "gençliğin yetkilendirilmesi, gençlik istihdamı, kültür ve kültürel farklılıklar ve gençlik politikalarının oluşturulması" konularında çalışmalar yürütülecek. Gençlik çalışmalarının tanıtım ve gönüllülük başlıklarında Mardin'de düzenlenen eğitimin birinci aşamasına Siirt, Şırnak ve Batman illerinden de gençler katıldı. Toplam 45 gencin katıldığı eğitimler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki gençlik merkezinde Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Uzmanı ve Gençlik Eğitmeni İlknur Kutlukan ile gönüllü gençlik çalışanı ve eğitmen Emin Devrim Fidan tarafından verildi. 2 gün süren çalışmalar sonunda gençlere, gençlik çalışması, gönüllülük, gençlik çalışanı, gençlik merkezi ve iletişim konularında yaygın eğitim metotlarıyla çalışmalar yapıldı.

Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Uzmanı ve Gençlik Eğitmeni İlknur Kutlukan, ikinci paket eğitimin 18-19 Mart tarihlerinde yine Mardin'de yapılacağını söyledi. Kutlukan, "Eğitim, gençlere inisiyatif kazandıracak. Gençlerde yaratıcılık ruhunu geliştirerek, toplum içinde sosyal sorumluluk kazandıracaktır. Eğitim, gençlerimizin kişisel gelişimlerine yarar sağlayacağı gibi, toplum içindeki etkinliklerine de yardımcı olacaktır" dedi.

(MNG-EST-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title