Haberler

Mardin'de 'İslam'da Düşünme ve Sanat' Konulu Konferans

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Kapsamında Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-sen) Tarafından "İslam'da Düşünmenin ve Sanatın İlkeleri" Konulu Bir Konferans Düzenlendi. Şair ve Yazar Metin Önal Mengüşoğlu, Bugün Yeryüzündeki Müslümanlar'ın Ezilmesinin Sebebinin Düşmanların Başarısından Değil, Düşünmediklerinden Olduğunu Söyledi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) tarafından "İslam'da Düşünmenin ve Sanatın İlkeleri" konulu bir konferans düzenlendi. Şair ve Yazar Metin Önal Mengüşoğlu, bugün yeryüzündeki Müslümanlar'ın ezilmesinin sebebinin düşmanların başarısından değil, düşünmediklerinden olduğunu söyledi.

Mardin'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri devam ediyor. Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi tarafından Belediye Kültür Sarayı'nda "İslam'da Düşünmenin ve Sanatın İlkeleri" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa, Mardin Milletvekili Nihat Eri ve AK Parti İl Başkanı Şeyhmus Dinçel'le birlikte çok sayıda davetli katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan şair ve yazar Metin Önal Mengüşoğlu, Müslümanlar'ın ciddi bir düşünme kıtlığı yaşadığını belirterek, bugün yeryüzündeki Müslümanlar'ın ezilmesinin

sebebinin düşüncesizlik olduğunu söyledi. Mengüşoğlu, "Biz elemli, kederli olmayı düşünmekle karıştırıyoruz. İman; şüphe ve zan basamaklarını geçtikten sonra vardığımız kavramdır. Bugün yeryüzündeki Müslümanlar'ın ezilmesinin sebebi, düşmanımızın başarısı değil, bizim düşünmememizdir. Müslümanlar'ın başındaki değil, kalplerindeki göz körelmiş. Hiç bahane aramayalım. Ciddi anlamda bir düşünme kıtlığı yaşıyoruz. Ben, Hacc Suresi'ndeki ayete dayanarak akletme fiilinin merkezi olarak da kalbi görüyorum. Öyle ki

insanların dillerine dolayıp gezdikleri 'aklı selim' ifadesi bile Kuran'da esasen 'kalbi selim' biçiminde ifadelendirilmiştir. Üstelik Şuara Suresi'nde ve şairlerden söz eden o ayet ne kadar manidar? 'Yalnızca Allah'ın huzuruna kalbi selimle çıkanlar kurtulacaklar.' Benim literatürümde mütefekkir ile sanatkar aynı kişidir. Düşünmeyen bir sanatkar, hissetmeyen bir mütefekkir tasavvur edemiyorum" dedi.

Memur-Sen İl Başkanı Sait Uçar, katılımcılara insanların dinlerinden uzaklaştıkça içine girdikleri girdaplar hakkında bilgi verirken Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hasan Ekinci ise yazar Mengüşoğlu hakkında kısa bir bilgi verdi. Konferansta Murat Bağış ve Riyad Tezcan isimli iki öğretmen de, Metin Önel Mengüşoğlu'un şiirlerini seslendirdi.

(MNG-AŞ-GS-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title