Haberler

Mardin'de ilk defa laparoskopik yöntemle kalın bağırsak ameliyatı gerçekleştirildi

Güncelleme:

Mardin'de ilk defa laparoskopik yöntemle kalın bağırsak ameliyatı gerçekleştirildi Mardin Devlet Hastanesinde ilk defa laparoskopik yöntemle kalın bağırsak kanseri ameliyatı yapıldı.

Mardin'de ilk defa laparoskopik yöntemle kalın bağırsak ameliyatı gerçekleştirildi

MARDİN - Mardin Devlet Hastanesinde ilk defa laparoskopik yöntemle kalın bağırsak kanseri ameliyatı yapıldı. Hasta, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Karın ağrısı ve kabızlık şikayetleri ile Mardin Devlet Hastanesine gelen 70 yaşındaki Şeyhmus Akçay'a kalın bağırsak kanseri tanısı koyuldu. Hasta, iltihaplı bağırsak hastalığı ve tümör tespit edilmesi üzerine cerrahi onkoloji doktoru Op. Dr. Şevki Pedük tarafından gerekli tüm tetkikleri yapılıp ameliyata alındı. Ameliyatta kanserli kalın bağırsak dokusunun tamamı çıkarıldı ve hasta sağlığına kavuştu. Ameliyatla ilgili açıklama yapan Op. Dr. Şevki Pedük, Mardin'de ilk defa laparoskopik yöntemle kalın bağırsak kanseri ameliyatı gerçekleştirdiklerini ve ameliyatın başarılı geçmiş olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Op. Dr. Pedük, "Biz burada mide yemek borusu, kolon yani kalın bağırsak kanseri hastalarını tedavi ediyoruz. Hastamız Şeyhmus Bey yaklaşık 10 gün kadar önce karın ağrısı şikayetleri ile tarafımıza başvurdu. Hastayı yatırdık. Gerekli tetkik ve teşhisleri yaptık. Hastamızı değerlendirdik. Hastamızın kalın bağırsağında kötü huylu bir kitle tespit edildi. Bunun üzerine ameliyatını yapmadan önce kolonoskopi işlemi gerçekleştirdik. Gastroenteroloji uzmanlarımızdan Kadri hocamız hastaya kolonoskopi yaptı. Gastroenteroloji cerrahisi uzmanı Op. Dr. Merih Yılmaz ile beraber hastanın ameliyatını kapalı bir yöntem ile gerçekleştirmiş olduk. Kapalı kolon kanseri ameliyatları daha büyük merkezlerde yapılmaktadır. Hastanemizde daha çok açık cerrahi ameliyatlar yapılıyordu. Fakat bu hastamızda kapalı yöntemle ameliyat yapmış olduk. Hastamızı bugün hayırlısı ile taburcu edeceğiz. Mardin Devlet Hastanesinde kapalı kalınbağırsak ilk defa yapılmaktadır. Hastamızı başarı ile ameliyat etmiş olduğumuz için çok mutluyuz. Dün bir hastamıza daha aynı ameliyatı başarı ile gerçekleştirdik. Bundan sonra uygun hastalarda aynı yöntemi uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

Kapalı yöntemle ameliyat olan hasta sağlığına kavuştu

Kalın bağırsak kanseri ameliyatı olan Şeyhmus Akçay ise, "Salı günü akşam acayip bir ağrı karnımı bastı. Kendimi zor tutabildim. Ondan sonra çarşamba günü sabah oğlumu çağırdım. Acilen gel beni hastaneye götür dedim. Büyük bir sancım var dedim, getirdi beni. Gereken ilaç ve tedaviyi yaptıktan sonra genel cerraha havale edildim. Ondan sonra genel cerrah servisi müsait olmadığı için ortopedi servisine yattım. Orada tedavimi gördükten sonra Şevki Pedük hocam gelip beni kontrol etti. Onkoloji servisine aldı. Bağırsaklarımı inceledi. Kalın bağırsakta ufak bir tümör gözüktü. Amca seni ameliyata alacağım dedi. Canın sağ olsun dedim. Başka yerde ameliyata gireceğime, İstanbul, Ankara, İzmir'e gideceğime hiç olmazsa kendimi senin ellerine bırakacağım dedim. Tamam dedi ve büyük bir başarı ile operasyonu tamamladı. Allah bütün sağlık ekiplerini var etsin. Allah işlerini rast getirsin. Büyük bir başarı bu. Bütün sağlık ekiplerinden Allah razı olsun. Onlara karşı gelenlere ben de karşı duracağım. Çok büyük bir varlıkla hizmet veriyorlar. Hastalara çok iyi bakıyorlar. Onlara ömür boyu minnettarım. Onlardan Allah razı olsun" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title