Haberler

Mardin'de evleri yıkılma tehlikesi bulunan aile destek bekliyor

Mardin'in Savur ilçesinde evleri, oluşan çatlaklar nedeniyle yıkılma tehlikesi bulunan aile yeni bir ev yapabilmek için destek bekliyor.

Mardin'in Savur ilçesinde evleri, oluşan çatlaklar nedeniyle yıkılma tehlikesi bulunan aile yeni bir ev yapabilmek için destek bekliyor.

Kırsal Hisarkaya Mahallesinde 4 çocuklu Münir ve Meryem Altundal çiftinin 12 yıldır yaşamlarını sürdürdüğü, bir hayırsever tarafından verilen evde çatlaklar oluştu.

Yıkılma tehlikesi bulunan evde kalmaktan endişe duyan çift, Kaymakamlığa başvurdu.

Kaymakamlıkça yeni bir ev yapıp inşasını tamamlamaları halinde kendilerine 30 bin lira destek sunulacağının sözü verildi.

Babalarının köydeki küçük bir arazisine ev yapmayı düşünen aile imkanları bulunmadığından evin inşaatına başlamak için yetkililer ve hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Meryem Altundal, yaptığı açıklamada, 2016 yılında rahim kanserine yakaladığını, kullandığı ilaçlar yüzünden böbreklerinin zarar gördüğünü söyledi.

Altundal, 4 kez ameliyat geçirdiğini dile getirerek, "Oturduğumuz ev üstümüze çöktü, çökecek. 4 çocuğumuzla tek göz odada kalıyoruz. Yağmur yağdığı zaman bütün çamur içeriye geliyor. Duvarlar çatlamış durumda. Kaymakamımız yaklaşık 30 bin liralık bir destek çıkarmış. Evi bitirme durumumuz yok. Durumumuz gerçekten çok kötü. Sadece istediğim evimizin tamamlanması." dedi.

Kendisinin rahatsızlığından dolayı çocuklara eşinin baktığını anlatarak, "Ayın 3 haftası sürekli hastanedeyim. Evin bütün yükü eşimde. Yağmur yağdığında çocuklarımızı kenarda uyutuyoruz, eşim ile ben yatmadan çocuklara bir şey olmasın diye bekliyoruz." diye konuştu.

Altundal, "Yeni evin bitmesi için yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mardin Meryem Savur Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title