Haberler

Mardin'de 9 Ayda 550 Kaçak Elektrik Trafosu Tespit Edildi

Dicle Elektrik tarafından yapılan denetimler sonucunda Mardin’de, son 9 ay içerisinde çoğu tarımsal sulamada kullanılan 550 adet kayıt dışı kaçak trafo tespit edildi.

Dicle Elektrik tarafından yapılan denetimler sonucunda Mardin'de, son 9 ay içerisinde çoğu tarımsal sulamada kullanılan 550 adet kayıt dışı kaçak trafo tespit edildi. Bir kısmına savcılık kararıyla el konulan trafoların gücünün, yaklaşık 150 bin nüfuslu bir ilin tükettiği elektriğe eşdeğer olduğu, kaçak olarak gerçekleşen tüketimin ise ekonomiye bir sezonda yaklaşık 105 milyon lira zarar verdiği belirlendi.

Dicle Elektrik'in kayıt dışı tüketim ile mücadelede ne kadar haklı olduğu Mardin'deki denetimler ile bir kez daha ortaya çıktı. Sorumluluk bölgesinde 5 yılda 1,6 milyon lira yatırım yapan Dicle Elektrik, tüketicilerine kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji verme çabasını sürdürüyor. Enerji kalitesini en fazla etkileyen kayıt dışı kullanımla her alanda mücadele eden enerji şirketi, yeri geldiğinde drone dahil teknolojinin sunduğu tüm imkanlardan yararlanıyor. Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürlüğü ekiplerinin yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği denetimler sonucunda yaklaşık 9 ayda çoğu tarımsal sulama amacıyla kullanılan 550 adet kayıt dışı, abonesiz trafo tespit edildi. Bu trafolardan bir kısmına savcılık kararıyla el konulurken, bir kısmına ise fiziki engelleme, saklama veya kaçırma gibi sebeplerden dolayı el konulamadı. El konulamayan bu trafolar ile ilgili olarak ise yasal süreçler başlatıldı.

88 bin KVA gücünde

Yapılan incelemeler sonunda Mardin ve ilçelerinde tespit edilen 550 adet kayıt dışı trafonun toplam gücünün yaklaşık 88 bin KVA olduğu ortaya çıktı. Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Memet Bulut, güncel olarak hesaplandığında söz konusu trafoların gerek bölge ekonomisine, gerekse milli ekonomiye verdiği zararın aylık ortalama 13 milyon, sezonda ise 105 milyon lira olduğunu belirtti. Kaçak elektrik tüketilmesi yoluyla ekonomiye verilen bu zararın kabul edilemeyeceğini belirten Bulut, "Diğer tüketicilerimize daha sağlıklı ve kesintisiz elektrik enerjisi verebilmemiz için tespit edilen her kaçak trafoya ulaşıp kayıt altına almamız gerekir. Ancak bu şekilde ekonomiye ve diğer tüketicilere verilen zararı önleyebiliriz. Kaçak elektrik kullanımının zararları ortadayken toplumun her kesiminin bu mücadelemize destek vermesi gerekir. Şirket olarak kaçak tüketimi yasalar çerçevesinde önlemekte kararlıyız" dedi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mardin Dicle Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title