Haberler

Mardin'de 5 Bin Traktöre Reflektör Takılacak

Mardin Bölge Trafik Şube Müdürlüğü, Kazaların Önüne Geçmek İçin İl Genelinde Bulunan 5 Bin Traktör ve Römorka Ücretsiz Reflektör (Işık Yansıtıcı Levha) Takacak.

Mardin Bölge Trafik Şube Müdürlüğü, kazaların önüne geçmek için il genelinde bulunan 5 bin traktör ve römorka ücretsiz reflektör (ışık yansıtıcı levha) takacak.

Mardin Valiliği'nin desteğiyle ilk etapta satın alınan yaklaşık 2 bin adet reflektör, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Şemun Erdoğuş'un talimatları doğrultusunda il genelinde çalışan traktörlere ücretsiz olarak takıldı. Mardin-Diyarbakır çıkışında durdurulan yaklaşık 30 traktöre kendi eliyle reflektör takan Mardin Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Erdoğuş, bölgede tarım mevsiminin başlamasıyla birlikte yoğun bir traktör ve römork faaliyeti başladığını belirterek, traktör kazalarının önüne geçmek için

böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi.

Özellikle gece meydana gelen traktör kazalarının önüne geçmek için valiliğin desteğiyle ilk etapta 20 bin YTL'ye 2 bin adet reflektör satın aldıklarını ifade eden Erdoğuş, son 3 yıl içinde ülke genelinde traktörlerin karıştığı 9 bin 224 kaza meydana geldiğini hatırlatarak, "Bu kazalar, yüzlerce insanımızın hayatını kaybetmesine, milyarlarca maddi hasara neden olmuştur. Bu kazaların en önemli nedeni araçlarda reflektör ve ışık donanımı bulunmaması veya yetersiz oluşuydu. İl genelinde kayıtlı bulunan 5 bin

adet traktör ve römorka ücretsiz reflektör takarak bu kazaların önüne geçmek istiyoruz. Bu uygulamaya en çok araç sahipleri sevindi çünkü ücretsiz olarak takıyoruz. Onları bu masraftan kurtarıyoruz. Bu kampanyamız yıl sonuna kadar devam edecektir. İsteyen herkes müdürlüğümüze gelerek reflektörünü takabilir" dedi.

Traktör sahipleri ise, bu kampanyadan dolayı çok memnun olduklarını dile getirerek, diğer arkadaşlara da reflektör takmaları konusunda uyarıda bulunacaklarını kaydetti.

(MNG-EST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title