Haberler

Mardin'de 3 Asker Şehit Oldu, 8 Terörist Öldürüldü

Güncelleme:

Mardin'in Dargeçit ilçesinde çıkan çatışmada biri üsteğmen 3 asker şehit oldu, 8 terörist öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Dargeçit ilçesinde çıkan çatışmada Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin, Astsubay Abdulkadir Çelik ve Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Karadağ'ın şehit olduğunu, 8 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

"ÜÇ KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞIMIZ ŞEHİT OLDU"

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, "02 Mart 2016 Çarşamba günü Mardin ili Dargeçit ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

"8 TERÖRİST SİLAHLARIYLA BİRLİKTE ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ"

Söz konusu çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu sekiz terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.


Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.


ŞEMDİNLİ'DE KARAKOLA HAVANLI UÇAKSAVARLI SALDIRI

Hakkari'nin Kuzey Irak'a sıfır noktada bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ndeki Samanlı Sınır Karakolu üs bölgesine sabah saat 05.00 sıralarında Kuzey Irak'ın Kanireş bölgesinden PKK'lı teröristler tarafından havan ve uçaksavarlarla saldırı yapıldı. Havan mermileri üs bölgesinin yakınlarına düşerken, ölen ya da yaralanan olmadı. PKK'lıların saldırısına askerler anında karşılık verdi. Derecik'te konuşlu 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'dan yaklaşık 1 saat boyunca PKK'lıların saldırı yaptığı bölge obüs toplarıyla vuruldu.

ŞEHİT KARADAĞ'IN ATEŞİ GAZİANTEP'E DÜŞTÜ

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 22 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Karadağ'ın Gaziantep'teki baba evine ateş düştü.


Mardin'de beraberinde 2 silah arkadaşı ile şehit olan Muhammet Karadağ'ın şehadet haberi sabah erken saatlerde askeri yetkililer tarafından ailesine ulaştırıldı. Acı haberle şehidin annesi Ayşe Karadağ, babası Cuma Karadağ ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Aslen Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olan ancak yıllardır Gaziantep'te yaşayan şehit ailesinin Eyüp Sultan Mahallesi'nde bulunan evi ve sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin acılı ailesini askerler ve komşuları teselli etmeye çalıştı, taziye çadırı kurulan sokakta sağlık ekipleri de hazır bekletildi.

BİR ATEŞ DE MANİSA'YA DÜŞTÜ

Mardin'in Dargeçit ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen üç askerden biri olan 34 yaşındaki astsubay çavuş Abdulkadir Çelik'in Manisa'nın Gördes İlçesi kırsal Doğanpınar Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.


Evli, iki çocuk babası astsubay Abdulkadir Çelik'in şehit olduğu haberi Gördes'teki baba ocağına tez ulaştı. Bugün saat 05.30 sıralarında Gördes İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Selim Kasacı, AK Partili Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Gördes Müftüsü İsmail Hatipoğlu ve Manisa İl Garnizon Komutanlığı'ndan askeri yetkililer şehidin Gördes'e 23 kilometre mesafedeki Doğanpınar Mahallesi'ne gelerek şehadet haberini baba Hamit ve anne Fatma Çelik'e verdi. Acı haberin duyulmasıyla birlikte ailesinin 5 çocuğundan biri olan şehidin Türk bayrağı asılan baba evi, taziye ziyaretine gelenlerle dolup taştı. Şehidin eşi ve iki çocuğunun ise Mardin'de olduğu öğrenildi.

Şehit astsubay Abdulkadir Çelik'in cenazesinin bugün Mardin'de düzenlenecek törenin ardından Manisa'ya gönderileceği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Dargeçit Mardin Yerel Güncel Haberler

title