Haberler

Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Hal ve Pazarlarda Fiyat Denetimi

Mardin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinden hal ve pazarlarda fiyat denetimiMARDİN - Mardin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ve vergi memurları ile birlikte Kızıltepe Hali, Salı Pazarı ve marketlere fiyat denetimi gerçekleştirdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinden hal ve pazarlarda fiyat denetimi

MARDİN - Mardin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ve vergi memurları ile birlikte Kızıltepe Hali, Salı Pazarı ve marketlere fiyat denetimi gerçekleştirdi. Vergi memurları hal komisyoncularına gelen sebze ve meyvelerin geliş fiyatları ile satış fiyatlarını kontrol etti.

Ocak ayında sebze ve meyve fiyatlarında yapılan zamların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile vatandaşların mağdur olmaması için başlatılan sıkı denetimler Mardin'de zabıta, vergi ve ticaret il müdürlüğü ekiplerinin yoğun mesaisi ile sürüyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri Kızıltepe hal komisyonunda komisyoncular, Salı Pazarında pazarcılar ve marketlere fiyat kontrolü için sabahın erken saatlerinde denetime çıktı.

İlk olarak Kızıltepe halinde meyve sebze komisyoncularını denetleyen ekipler komisyoncuların ürün alış ve satış fiyatlarını karşılaştırdı. Komisyonculardan bazıları faturaları ürün satışının ardından haftalık olarak marketlere kestiklerini belirterek vergi memurları ile karşı karşıya kaldı. Şuan fiyatların düştüğünü kaydeden komisyoncular fiyatların halde düşük market ve pazarlarda yüksek olduğunu savundu.

Hal denetimlerinin ardından Mardin'in Artuklu ilçesinde kurulan pazaryeri denetimlerini gerçekleştiren ekipler pazarcıların alış ve satış fiyatlarında karşılaştırma yaptı. Geçen haftaya göre fiyatların düştüğünü kaydeden pazarcılar yaşanan doğal afetler nedeni ile meyve sebzede fiyat yükselişi olduğunu kaydederek bu hafta fiyatların düştüğünü, gelecek haftalarda havaların ısınması ile daha çok düşüş olacağını beklediklerini söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürü Ahmet Olgaç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın talimatları ile düzenli olarak denetimlerin gerçekleştiğini kaydetti. Olgaç, "Vatandaşların fiyat artışındaki şikayetleri yerinde denetleniyor. Esnafın fatura ve satış fiyatlarını vergi memurları ve ticaret il müdürlüğü görevlileri ile birlikte denetliyoruz. Farklı fiyat uygulaması olan işletme ve kişilere cezai işlem uygulanıyor. Mardin esnafımız bu konuda duyarlı. Bizler sıkı denetimlerimizi sürdüreceğiz. Esnaf son dönemdeki artışın hava şartlarından dolayı olduğunu belirterek havaların ısınması ile inişe geçen meyve ve sebze fiyatlarının daha da düşeceği belirtiliyor. Hem esnafımız hemde vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması, sağlıklı bir şekilde ürün temin edebilmesi için her hafta düzenli olarak denetimlerimizi yapacağız ve bakanlığımıza bildireceğiz" dedi.

Pazarcı esnafı ilerleyen günlerde fiyatların daha da düşeceğini belirterek domates, patates, soğanın 4,50 Türk lirasından satışa çıktığını patlıcanın 6 Türk lirasından satıldığını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Zabıta Mardin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title