Haberler

Mardin: Başbakan Erdoğan Mardin'de

Şırnak'taki temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'e gelerek, AK Parti 2. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Bölge ekonomisinin Ilısu Barajı ile hayat bulacağını söyleyen Erdoğan, 6-7 bin kişiye iş sağlayacak olan proje ile ilgili dedikodulara inanmama uyarısında bulundu.

Şırnak'taki temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'e gelerek, AK Parti 2. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Bölge ekonomisinin Ilısu Barajı ile hayat bulacağını söyleyen Erdoğan, 6-7 bin kişiye iş sağlayacak olan proje ile ilgili dedikodulara inanmama uyarısında bulundu.

Başbakan Erdoğan, Şırnak'taki temaslarını tamamladıktan sonra Mardin'e geldi. Partisinin Mardin Şehir Stadı'ndaki 2. Olağan İl Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan'ın stada girişinden önce çok sayıda güvercin uçurulması dikkat çekti. Erdoğan, stadı baştan aşağı dolaşarak partililerle selamlaştı. Platforma çıkarken konfeti yağmuruna tutulan Erdoğan için geniş güvenlik önlemleri alındı. Stada girmek isteyen vatandaşlar, 3 ayrı güvenlik noktasından geçirildikten sonra içeri alınırken platforma bırakılan çiçekler görevliler tarafından sıkı bir şekilde kontrol edildi. Gecikmeli başlayan kongrede söz alan Erdoğan, kongrelerin siyasi partiler için yeniden güç depolama, motivasyon ve geleceğe daha güçlü bir şekilde yürüme faaliyetleri olduğunu söyledi. AK Parti olarak Temmuz ayı sonuna kadar il kongrelerini tamamlayacaklarını belirten Erdoğan, sonbahardaki genel kurulla 2007 seçimlerine gireceklerini olacaklarını söyledi. Büyük bir heyecan ve büyük bir aşkla millete hizmet yolunda devam ettiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, nemalara 12 katrilyon, İmarzedelere 21 katrilyon ödendiğini belirtti. Mardinliler'in sıcak ilgisine teşekkür eden Başbakan Erdoğan, şehrin her yönden kalkındırılması için hükümet olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye'nin, IMF'ye olan borcunun 24 milyar dolar olduğunu belirterek, ''Göreve geldiğimizden bu yana IMF'ye borcumuzu ödedik. Şimdiye kadar 13 milyar dolar borç ödedik. Yani bunu TL'ye çevirdiğimizde 19.5 katrilyon borç ödedik. Şu anda kalan borcumuz 11 milyar dolar'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Ilısu Barajı'nın temelinin bu ay içerisinde atılacağını hatırlatarak, bölgede büyük bir istihdam sağlanacağını söyledi. Hasankeyf ile ilgili dedikodulara kulak asılmamasını isteyen Erdoğan, "6 bin kişiyi istihdam edecek Ilısu Barajı'nın temelini bu ay içerisinde atacağız. 'Hasankeyf battı' diyorlar, hayır Hasankeyf bu proje ile hayat bulacak. Yapılan dedikodulara kulak asmayın. Hasankeyf'in değerini biz biliriz. Hasankeyf'in tarihi değerlerini başka yere taşıyarak, bir turizm beldesi inşa edeceğiz. Bu bölgede işsizliği yok edecek ve 6-7 yıl devam edecek Ilısu Barajı ile hem su ihtiyacını hem de enerji ihtiyacını karşılamış olacağız" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ OLARAK, KESİNLİKLE AYRILIK OTLARINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

AK Parti iktidarının yoluna, 'Halka hizmet, hakka hizmet' anlayışı ile devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Bizlere virüs atmak isteyenler var. Sizlere yanlış beyanatlar veriyorlar. Biz, sizlerle birlikte olduğumuz sürece kimse aramıza çomak sokamaz. Unutmayın, bu işe çok kişi çomak sokmak istedi. Ama hiç kimse muvaffak olamadı. Kesinlikle ayrılık otlarına fırsat vermeyeceğiz. Burada olanlar, buradan aldıklarını lütfen en ücra köşelere taşıyarak herkesi bilgilendirsin. Unutmayın biz, dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Milletimizin arasına ayrılık tohumları ekmek isteyenlere birlik ve beraberlik içerisinde, Yunus'un dediği gibi, 'Yaratılanı severiz, Yaratandan ötürü' anlayışı ile cevap vereceğiz" dedi. İktidara gelmeden verdikleri, 'Susuz ve yolsuz köy kalmayacak' vaatlerini yerine getirdiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, bu sözlerini Köy-Des projesi ile yerine gerçekleştirdiklerini söyledi. Tarıma desteklerinin devam ettiğini ve bu anlamda Mardin'e mazot yardımı olarak 15 trilyon, doğrudan gelir desteği için 16 trilyon olmak üzere toplam 96 trilyon destek verildiğini söyledi. Bir taraftan fakir fukaraya kömür yardımı, bir taraftan öğrencilere kitap yardımının yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, 2006-2007 yılının bilişim teknoloji sınıflarının bitirildiği bir eğitim dönemi olacağını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşması esnasında tribündeki bir grubun slogan atması üzerine Belediye Başkanı Metin Pamukçu'yu yanına çağırarak bilgi aldı. Yıllardan beri doğru dürüst maaş alamayan belediye işçilerinin sloganları yüzünden Başkan Pamukçu'dan işçilerin durumunu soran Erdoğan, daha sonra vatandaşlarla beraber "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını okudu. Bu arada tribünde kargaşa çıkarmak isteyen 3 işçi gözaltına alınırken, Başbakan Erdoğan daha sonra sağlık ocağının açılışına katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title