Haberler

Mardin: Bakır Çubukla Yeraltındaki Suları Tespit Ediyor

Mardin'de yaşayan bir genç, hiçbir teknik alete gerek duymadan, yarım metrelik bakır çubukla yeraltındaki suları tespit ediyor.

Geçimini çiftçilik yaparak sağlayan 25 yaşındaki Ramazan Özdoğan, hiçbir teknik alet kullanmadan bakır alaşımlı 50 santimetrelik çubukla sondaj kuyusu açmak isteyen vatandaşlara yardımcı oluyor. Bu yöntemin, yüzyıllar önce kullanıldığını anlatan Özdoğan, "Öğrendiğim bu maharetle hiç kimseden beş kuruş para almadan ihtiyacı olan herkese yardımcı oluyorum. Bugüne kadar 100'ün üzerinde sondaj kuyusu için su yerini tespit ettim ve hiç biri de boş çıkmadı. Birçok il ve ilçeye beni özel olarak su bulmak için götürdüler. Bende herhangi bir sıra dışı özellik yok. Bulacağım suyun, kesinlikle akan su olması lazım. Durağan su göletlerini tespit edemiyorum. Toprağın 150 metre altında serce parmak kalınlığında akan suyu bile bulabilirim. Yeter ki su aksın" dedi.

Sondaj kuyusu açmak için 3 sefer çalışma yaptıklarını, ancak su bulamadıklarını belirten Derik İlçesi'ne bağlı Kocatepe Köyü'nde oturan Mehmet Demir, "Tarlada sondaj açmak için 3 sefer çalışma yaptık. Birçok yetkili geldi. Teknik cihazlarla ölçüm yapıldı ancak bir şey bulunamadı. Son kez sondaj çalışması yapmadan önce Ramazan Özdoğan bize gelip yanlış yerde su aradığımızı söyledi ama biz ona inanmadık. Daha sonra su bulamayınca onu evinden alarak getirdiğimiz tarlada bize bakır çubuk yardımıyla su buldu. Şimdi çok mutluyum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title