Haberler

Mardin-Abdüllatif Şener: Erdoğan 17 Kez Abd'Ye Gidip Geldi

Şener, İsveç'e Ambargo Koyup Ziyaretini İptal Eden Başbakan Erdoğan'ın Amerika'ya Gidiyor Olması Tutarsızlığın Göstergesidir Dedi.

Şener, İsveç'e ambargo koyup ziyaretini iptal eden Başbakan Erdoğan'ın Amerika'ya gidiyor olması tutarsızlığın göstergesidir dedi.

TÜRKİYE Partisi Genel Başkanı Abdullütif Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın biri partisinin kuruluşundan önce olmak üzere bugüne kadar toplam 17 kez ABD'ye gidip geldiğini söyledi. Şener, "Sözde Ermeni tasarısını meclisinden geçiren İsveç'in özür dilemesine rağmen, bu ülkeye ambargo koyup ziyareti iptal ettiren Erdoğan'ın, aynı şekilde Ermeni tasarısını kabul eden Amerika'ya gidiyor olması, aslında bir tutarsızlığının göstergesidir" dedi.

Abdülatif Şener, il binasının açılışını yapmak üzere Mardin'e geldi. Burada yaklaşık 300 kişiye seslenen Şener, hükümeti eleştirdi. Mardin'in sorunlarını anlatan Şener, daha sonra il başkanlığında gazetecilere açıklamalarda bulunurken, kendisine verilen poşuyu taktı. Şener, Başbakan Erdoğan'ın sık sık Amerika'ya gidip gelmesinin altında yatan sebeplerin irdelenmesi gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

"Bu ülkenin Başbakanı, biri partisinin kuruluşundan önce olmak üzere bugüne kadar toplam 17 kez Amerika'ya gidip gelmiştir. Okyanusları aşarak Amerika'ya bu kadar sık sık gidip gelen Başbakan, Mardin'e bir veya iki kez gelmiş. Ülkemize dışarının müdahalesi ile getirilen gündemlerin de sebebi anlaşılmış oluyor. Sözde Ermeni tasarısını meclisinden geçiren İsveç'in özür dilemesine rağmen bu ülkeye ambargo koyup ziyareti iptal ettiren Erdoğan'ın aynı şekilde Ermeni tasarısını kabul eden Amerika'ya gidiyor olması aslında bir tutarsızlığının göstergesidir."

Başbakan'ın İsrail konusundaki söylem ve icraatlarının birbirini tutmadığını iddia eden Şener, "Biliyorsunuz Galataport ihalesi vardı. Ben karşı çıkmasaydım bu ihale İsrailli firmalara verilecekti. Aynı şekilde sınırdaki mayınların temizlenmesi ile ilgili yasal düzenlemede İsrail firmalarına temizlettirilecekti. Ancak muhalefetin karşı çıkması üzerine Anayasa Mahkemesi bu yasayı askıya aldı. Olayları yatıştırmak için ağız dalaşı yapıyor. Kayıkçı kavgasını yaparak vatandaşların kafasını bulandırıyor" dedi.

PAKETE DESTEK VERİP VERMEYECEĞİMİZ BELLİ DEĞİL

Şener, AK Parti'nin hazırladığı Anayasa paketinde destek verdikleri maddelerin yanında değiştirilmesi gereken maddelerinde olduğunu söyledi. Şener, "Bizler bu Anayasa paketi üzerinden yargının tartışma konusu yapılmasına karşıyız. İktidarın kendi yargısını ve muhalefetin de kendi yargısını oluşturmaya çalışması, yargının saygınlığına gölge düşürecek çalışmalardır. Bizler de 1982 Anayasası'nın değiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Meclis'te paketin son durumu ortaya çıktıktan sonra referandumda destek verip vermeyeceğimizi açıklayacağız" dedi.

Süryani vatandaşların yarın kutlayacağı Paskalya bayramını da tebrik eden Şener, bu ülkede bin yıllardan beri yaşanan kardeşliğin daha uzun süre devam edeceğini söyledi. İki gün boyunca Mardin'de kalacak olan Şener, tarihi ve turistik yerleri de gezecek.

YER SOFRASINDA ZİYAFET

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Mardin'den Kızıltepe İlçesi'ne giderek, burad apartisinin Kızıltepe İlçe Başkanı Hüseyin Yaşin'in Kalecik Köyü'nde düzenlediği yemeğe katıldı. İki çadır içinde kurulan yer sofrasında verilen ziyafete partileler yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title