Haberler

Manyas İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplandı

Manyas Emniyet Genel Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik hizmet standartlarının artırılması için danışma toplantısı düzenledi.

Manyas Emniyet Genel Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik hizmet standartlarının artırılması için danışma toplantısı düzenledi.

İlçedeki genel güvenliğe ilişkin yürütülecek hizmetlere toplumun katılım ve desteğini sağlamak, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek amacıyla düzenlenen toplantı, Manyas Kaymakamı Fatih Ürkmezer başkanlığında gerçekleştirildi.

İlçe Öğretmenevi'ndeki toplantıya, Belediye Başkan vekili Yaşar Uçar, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Nusret Arslan, Belediye Başkan Vekili Yaşar Uçar, İlçe Emniyet Amiri Zafer Irkıçatal, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Osman Çenet ile bazı daire amirleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Kaymakam Ürkmezer ise toplum destekli polisin amacının suç meydana gelmeden, yerel sorunlara anında müdahale etmek olduğunu belirtti. Toplum destekli polisin sosyal hayat başta olmak üzere hayatın her alanında suç önleyici rolünün olduğunu söyleyen Ürkmezer, amaçlarının fırsat eşitliğini yaygınlaştırmak olduğunu ifade etti.

Emniyet Amiri Irkıçatal, Toplum Destekli Polis'in faaliyetlerinin daha düzenli ve başarılı olması için halkla birlikte hareket edilmesinin gerekliliğini dile getirdi. Halkın bu konudaki bilgilendirilmesinin önemine değinen Irkıçatal, güvenlik görevlileri ile halkın birlikte hareket etmelerinin daha iyi sonuçlar vereceğini söyledi.

Katılımcıların istek ve görüşlerinin de ele alındığı toplantıda şehir merkezine güvenlik kamera sisteminin kurulması kararı alındı.

- BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title