Haberler

Mantara 10.5 Milyon Euro Yatırım

Denizli'de Faaliyet Gösteren 'İrem Tekstil ve Çiçek Tekstil'in Sahibi, Denizlispor Yöneticisi Gani Köseoğlu, Teşvik Kapsamındaki Dazkırı Organize Sanayi Bölgesi'nde 10.5 Milyon Euro Yatırım Yaparak Mantar Tesisi Kurdu.

Denizli`de faaliyet gösteren `İrem Tekstil ve Çiçek Tekstil`in sahibi, Denizlispor yöneticisi Gani Köseoğlu, teşvik kapsamındaki Dazkırı Organize Sanayi Bölgesi`nde 10.5 milyon Euro yatırım yaparak mantar tesisi kurdu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener`in, Dazkırı Organize Sanayi Bölgesi`nde 4 ay önce açılışını yaptığı 4 bin metrekaresi kapalı, 6 bin metrekare alana kurulan tesiste, tamamen otomatik ve hijyenik koşullarda günlük 5 ton mantar üretiliyor. 2 bölümden oluşan tesisin 2007 yılı sonuna kadar yapılacak 2 yeni yatırımla üretim kapasitesinin 10 tona, yatırım rakamının da 19 milyon Euro`ya ulaşacağı belirtildi.

JAPONYA`YA İHRACAT

Denizlili tekstilci Gani Köseoğlu, iç pazara ürün verdiklerini ve talebin çok yoğun olduğunu, önümüzdeki dönemde Japonya`ya ihracata başlayacaklarını söyledi.

Tekstilin altın çağını geride bıraktığını ve sanayiciler olarak arayışlara yöneldiklerini anlatan Denizlili işadamı Gani Köseoğlu, şöyle dedi:

``Tesisimizi açan ve beğeni ile inceleyen Başbakan Yardımcımız Şener`e Denizli`nin Çardak ilçesinin de teşvik kapsamına alınmasının Denizlili sanayicilerin önünü açacağını söyledim. Dazkırı`nın teşvik kapsamında olması tesisi Denizli`de değil de Dazkırı`da yapmamızda etken oldu. Gelecek yıl yapacağımız 2 yeni tesisle günlük üretimi 10 tona çıkaracağız.``

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizlili girişimcilerin yatırımlarını teşvikli bölgelere kaydırdığını belirterek, şöyle konuştu:

``5 bin 84 sayılı Teşvik Yasası`nın getirdiği geri kalmış illere yönelik teşvik tedbirlerinin ilçeler bazında yeniden düzenlenmesi, bu yasanın getirdiği çarpıklığı kısmen düzeltebilir. Teşvik Yasası dışında kalan Denizli`de durum daha da ağır. Bu konuda bazı düzeltmelerin yapılması zorunlu. Geri kalmış ilçelerimizin bu teşvik yasası kapsamına alınması önemli adım olabilir. 13.5 milyon dolar harcanarak tamamlanan ve her tür altyapısı ile çok kısa sürede fabrikalar kurularak üretim yapılabilir durumda olan, ancak 4 yıldır atıl vaziyette bekleyen Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi faal hale getirilmeli. Bölge bunun için 3 kilometre ötesinde bulunan Afyon teşvikli bölge sınırları içine alınmalı. Bu sayede yatırımların Denizli`den kaçması önlenebilir.``

Keçeci, Denizlili sanayici ve işadamlarının son dönemde yatırımlarını Denizli-Afyonkarahisar sınırına çok yakın olan Dazkırı`ya kaydırdığına dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title