Haberler

Mantar İftar Sofralarında Yerini Aldı

Kırşehir’de başlayan bahar yağmurları ile yüzünü gösteren mantar, iftar sofralarında yerini aldı.

Kırşehir'de başlayan bahar yağmurları ile yüzünü gösteren mantar, iftar sofralarında yerini aldı.

Çiçekdağı İlçesinde vatandaşın ormanlık alandan topladığı mantar, iftar sofrasında tüketiliyor.

Ormanlık alandan mantar toplayan Mehmet Ay, "Yağmur sonrası arkadaşlarımla birlikte mantar toplamaya çıkıyoruz. Ormandan topladığımız mantarları ise iftar sofrasında tüketiyoruz "dedi.

"Zehirli mantarlar ölümcül hastalıklara yol açabilir"

Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Funda Atilla, ise mantarların zehirlilerinin ölümcül hastalıklara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Atilla açıklamasında, "Kırşehir'de keme mantarı çok değerli bir mantar türüdür. Yenilebilir. Zehirli mantarları ise uzman kişilerde bazen ayıramazlar. Genetik bilimi tarafından izlenerek farklar ortaya çıkar. Görünüş olarak zehirli mantarlarla zehirsiz olan mantarların ayrımları bilmeyen kişi tarafından ise yapılamaz. Zehirli mantarlar her alanda olabilir. Yöre de yaşayan insanlar ise mantarların zehirli olup olmadığını kuşaktan gelen bilgilerle bilirler.

Keme mantarlarının genelde zehirli olmadıkları yönünde bilgi vardır. Toplayan kişi şayet bölgeyi bilen birisi değilse bu risk taşır. Mantarlar, besleyici bir bitkidir. Dokuların yara aldığı hücreleri tamir ederler. Kemik erimesine karşı da kalkan oldukları yönünde bilgiler mevcuttur. Bilinen faydaları ise bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Mantarın kansere karşı da anti kansorejen özelliği olduğu kanısı halk arasında da yaygındır. Dünya üzerinde bir çok mantar türü bulunmaktadır. Orman ve çayırlardan da mantar toplarken dikkatli olunmalıdır. Zehirli ve zehirsiz mantar türünü bilmeyen kişi yanlış yaparak sağlığına da zarar verebilir."diye konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ay Çiçekdağı Kırşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title