Haberler

Mankenlik İçin Kaçan Dört Kızı Özel Ekipler Arıyor

Muğla'nın Yatağan İlçesi'ndeki evlerinden, geçen 1 Aralık'ta "Dershaneye gidiyoruz" diyerek ayrılmalarından sonra akıbetlerinden haber alınamayan 3'ü Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencisi 4 genç kızın bulunması için jandarma ve polis 6 ayrı özel ekip oluşturdu. Arkadaşlarına, "Evden kaçıp, manken olacağız" dedikleri öne sürülen dört kız öğrencinin Muğla il sınırları içinde olduğu tespit eden güvenlik güçleri, çalışmaları bu yönde yoğunlaştırdı.

Yatağan METEM öğrencisi H.M. (14), M.Y. (17), M.Ç. (16) ve arkadaşları A.Y. (17) geçen 1 Aralık'ta dershaneye gideceklerini belirterek evlerinden çıktı. 4 kızın akşam evlerine dönmemeleri üzerine merak eden aileleri, gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen kendilerine ulaşamadı. 4 kızın da cep telefonlarının kapalı olması üzerine yakınları Yatağan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ve savcılığa kayıp başvurusunda bulundu. Harekete geçen polis, kızların buluşup, en son ilçedeki bir mağazadan bavul ve çeşitli giyecek alırken, görüldüğünü belirledi. Polis, ortalıktan kaybolan 4 kızın fotoğraflarını tüm birime dağıtarak, bulunmaları için çalışma başlattı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı ile Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 4 kızın başlarına bir şey gelmeden bulunması için 6 ayrı özel ekip oluşturdu. Özel ekipler, Marmaris, Fethiye Bodrum gibi tatil yörelerindeki bar, disko ve eğlence mekanlarında, kızların bulunması için çalışma başlattı. Güvenlik güçleri, yaptıkları çalışmalar neticesinde dört kızın Muğla il sınırları içerisinde olduğunu tespit ederken, bulunmaları için çalışmaların yoğunlaştırıldığı bildirdi.

Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven, emniyet güçlerinin olayın üzerinde titizlikle durduğunu belirtip, "Kızlar, kaçırılmaktan çok kendi rızalarıyla ortadan kaybolmuş. Konu ile ilgili çok fazla bir şey söylemek doğru olmaz" dedi.

AİLELERİN MERAKLI BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Çocuklarından günlerden bu yana haber alamayan ailelerin meraklı bekleyişi ise sürüyor. Kayıp kızlardın babaları, bu sabah Yatağan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, gelişme olup olmadığı ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. H.M.'nin babası, 41 yaşındaki Tevfik M., bir kızı daha olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bugüne kadar kızlarımın her isteğini mümkün olduğunca yerine getirmeye çalıştım. Kendilerine herhangi bir kötü davranışım da olmadı. Evden kaçmasını gerektirecek bir durum yok. Bu kızların, birbirlerinin akıllarına uyup, macera yaşamak için evden kaçtıklarını düşürüyoruz. Ancak, başlarına bir şey gelmesi en büyük korkumuz. Arkadaşlarının idida ettiği gibi mankenlik için kaçtıklarını ise sanmıyorum. Gözümüze uyku girmiyor. Kızım ve beraberindeki üç arkadaşını bir an önce bulunmasını istiyorum."

M.Ç.'nin TIR şoförü babası, 44 yaşındaki İsrafil Ç., Türkiye'nin dört bir yanında kızı ve arkadaşlarını aradıklarını belirterek, "Tek isteğimiz bir an önce çocuklarımıza kavuşmak" dedi.

M.Y.'nin babası, 41 yaşındaki Hüseyin Y. ise, kızı ve birlikte kaçtığı arkadaşlarının iyi ve kötüyü tam olarak ayırt edemeyecek yaşta olduklarına dikkati çekip, "Art niyetli kişilerin eline düşmelerinden korkuyoruz. Kızım eğer, bizi, feryadımızı duyuyorsa, lütfen evine dönsün. Onu çok seviyoruz. Korkmasına gerek yok, kaldığımız yerden yaşantımıza devam edelim" diyerek, çağrıda bulundu.

"HAYAT YAZAR SEN OYNARSIN"

Ortadan kaybolan kızlardan H.Y.'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına, son olarak, şunları yazdığı görüldü:

"Suskun sanıyorlar beni, değilim... Anlaşılmadığım ve anlamadığım bir dünyada kelimelere küsüm sadece. Yalnız sanıyor beni, değilim. Kimsenin kalabalığı olmadım ve kimseyi de kalabalık edemem bundan sonra dünyamda. Bu da benim tercihim... Güvensiz sanıyorlar beni, değilim. Sadece kendi içimde kendime göre bir dengem var ve bir daha kırılırsam toparlanamama endişesi taşıyor yüreğim. Bu yüzden şimdilik sadece kendime güveniyorum. Anlamakta zorlandığım bir dünyada, anlaşılmayı zaten beklemiyorum...Kısacası, Ben böyle iyiyim...: )) Hayat yazar, sen oynarsın. Bir insan gelir, her dediğine kanarsın, canını istese vermeye hazırsındır. Sonra gider, ardından sadece bakarsın. Bir zaman sonra ağlamaya başlarsın, susmayı denersin ama başaramazsın. Sonra bakarsın haline acırsın, "Kime yanmışım' diye yanarsın. Hayat bu ya dönse yine kanarsın çünkü, "Sevdin sen, unutamazsın. ölümüne üzer seni dayanırsın' Neden mi? Çünkü, hayat yazar, sen oynarsın..." - Muğla / Yatağan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yatağan Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title