Haberler

Manken Tuğba Özay Özgürlüğüne Kavuştu

Rulet Operasyonu Kapsamında 166 Gündür Üsküdar Paşakapısı Cezaevi'nde Tutuklu Bulunan Manken Tuğba Özay Tahliye Edildi. Özay, Gözyaşları İçinde Girdiği Cezaevinden, Gülümseyerek Çıktı. Susurluk Davası" Hükümlüsü Yaşar Öz'ün de Yakalandığı Operasyon Kapsamında 11 Ağustos 2007'den Bu Yana Tutuklu Bulunan Ünlü Manken, Tahliye Sevincini Bir Yakının Koluna Girerek Yaşadı.

Rulet Operasyonu kapsamında 166 gündür Üsküdar Paşakapısı Cezaevi'nde tutuklu bulunan manken Tuğba Özay tahliye edildi. Özay, gözyaşları içinde girdiği cezaevinden, gülümseyerek çıktı. Susurluk Davası" hükümlüsü Yaşar Öz'ün de yakalandığı operasyon kapsamında 11 Ağustos 2007'den bu yana tutuklu bulunan ünlü manken, tahliye sevincini bir yakının koluna girerek yaşadı.

Susurluk davası sanıklarından Yaşar Öz'ün gözaltına alınmasının ardından polis tarafından aranan manken Tuğba Özay, 8 Ağustos 2007'de polise teslim olmuştu. Özay'ın, sevgilisi Akın Büyükoğlu'nun ayrılma isteğini kabul etmemesi ve ünlü mankeni azarlaması sonrası Abdülcebbar Kibaroğlu'ndan yardım istediği ileri sürülmüş, bunun üzerine Kibaroğlu'nun da emekli emniyet müdürü M.G. ile birlikte Akmerkez'e geldiği, Kibaroğlu ile Büyükoğlu arasında çıkan tartışmanın ardından 1 kişinin yaralandığı iddia

edilmişti.

Yaşar Öz'ün Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu sonucu adamları ve bayan arkadaşıyla gözaltına alınmasının ardından, Öz'le telefon görüşmesi yaptığı belirtilen Tuğba Özay'ın polise teslim olmasıyla birlikte hukuki süreç başlamıştı. Teslim olmasının ardından hayatı bir anda değişen ünlü manken, polis sorgusunda defalarca fenalaşmış, iki kere hastaneye kaldırılmıştı.

Ak Merkez'de meydana gelen silahlı çatışmanın ardından azmettirici olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Tuğba Özay, Yaşar Öz'ü tanımadığını belirterek, "İddiaların hiçbiri doğru değil" demesine rağmen, Rulet Operasyonu kapsamında mahkemeye sevk edilmişti.

Özay, operasyon kapsamında adliyeye sevk edildiği 10 kişi ile birlikte tutuklanarak 11 Ağustos 2007 tarihinde Üsküdar Paşakapısı Cezaevi'ne gönderilmişti. Tutuklama kararıyla birlikte adliyede baygınlık geçiren ünlü manken hakkında, cezaevinde geçirdiği 166 günün ardından tahliye kararı verildi.

"Örgüte yardım etmek" ve "azmettiricilik" suçlarından tutuklu bulunan Özay'la ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından hazırlanan iddianameyi inceleyen İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi onaylayarak dosya üzerinden Tuğba Özay'ın tahliye edilmesine karar verdi.

Tahliye kararının açıklanmasının ardından Tuğba Özay'ın tutuklu bulunduğu Paşakapısı Cezaevi önünde hareketlilik başladı. Özay'ın yakınlarının yanı sıra, menajeri Kadir Şen ve basın mensupları da cezaevi önünde toplandı. Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından ünlü manken, saat 17.50 sıralarında cezaevinden çıkarak özgürlüğüne kavuştu. Elinde bir gülle dışarıya çıkan Tuğba Özay, tahliye kararını bir yakınının koluna girerek yaşadı.

(İST-EY-EY-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title