Haberler

Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı'dan Lig Sonu Değerlendirmesi

Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı, yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda Haziran ayında olağan genel kurul gerçekleştireceklerini belirterek, "Eğer bu kulübe gelip de 'kardeşim ben bu işi yaparım, plan projelerim bunlar' diyerek çıktığı"...

Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı, yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda Haziran ayında olağan genel kurul gerçekleştireceklerini belirterek, "Eğer bu kulübe gelip de 'kardeşim ben bu işi yaparım, plan projelerim bunlar' diyerek çıktığı takdirde bizim kapımız herkese açıktır. Biz hemen anında olağan üstü genel kurul kararı da alırız" dedi.

Başkan Yaralı, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda 2011-2012 sezonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi. Son günlerde gazetelerde çıkan eleştirilere ve istifa söylentilerine cevap veren Başkan Yaralı, Spor Toto Kupası'na katılmama sebepleri hakkında da konuştu.

Manisaspor'da ikinci defa düşmeyi yaşadığını belirten Yaralı, "Birincisinde lig ortasında aldığımız bir takımdı, şansızlıklar sonucunda düştü. Bunların tabi bir sürü nedenleri vardır. Bu takımın hem yönetici bazında hem teknik bazda kulübün başkanı olmam nedeniyle tüm başarısızlık benimdir. Demek ki 8,5 yıllık yöneticilikte ders çıkaramadığımız konularda varmış, daha tecrübe noksanlığımız çıkaracağımız dersler varmış. Maalesef kulübümüz küme düştü. Küme düştü demek çok basit bir dille adlandırmak hoş birşey değil. Bunun yankıları uzun yıllar tarihte hep yanlış bir olay olarak, negatif bir olay olarak yerini alacak. Normal olarak Olağan Genel Kurul yapmak en doğrusudur. Böyle bir görüşbirliğine vardık. Sonuçta bu kulüp bu şehre mal olmuş bir kulüptür. Aldığımız kararda; eğer bu kulübe gelipte 'kardeşim ben bu işi yaparım, plan projelerim bunlar' diyerek çıktığı takdirde bizim kapımız herkese açıktır. Biz hemen anında olağan üstü genel kurul kararı da alırız. Bundan da hiç bir çekincemiz yok" diye konuştu.

"KULÜBÜN 2011 YILI BORCU 30,8 MİLYON TL"

Gazetelerde çıkan 'Kulübün 40 trilyon borcu var' haberleri hakkında da konuşan Yaralı, "Biz zaten şeffafız. Bunun günü ve zamanı var. Bazen derler ya erken doğum yapanlar vardır. Günsüz doğanlar vardır. İşte böyle günsüz doğanlar ortaya çıkıyorlar. Kulübümüzün 40 trilyon falan borcu yoktur. Sıfır borç ile devraldığımız bir kulüpte değil. Devraldığımda 24 buçuk milyon borcu vardı. Bunlar hep onaylıdır. Vergi dairesinden, mali müşavirlerden. 2007'de 25,3 milyon, 2008'de 26 buçuk milyon, 2009'da 26,9 milyon, 2010 yılında 32,8 milyon, 2011'de 30,8 milyon TL borcu vardır. Bunlar hep yılbaşı itibariyle olan rakamlardır. 2012 sonunda bakarsınız 32 çıkar, 35 çıkar, 22 çıkar. Eğer yanlış bir bütçeyi etkileyecek derseniz Makukula olayı vardır. Bu bizim borçluluğumuzu arttırdı. Biz o dönemlerde bu transferi yapmak zorundaydık. Gazeteciler ve şehir de çok istedi. Ben bunun alınmaması taraftarıydım" şeklinde konuştu.

"BİZİM KİMSEDEN TAKIMI KAÇIRDIĞIMIZ YOK"

Kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Başkan Yaralı şöyle konuştu:

"Takım düşmüş, insanlar sabırsız. Takım düşmesiydi talip çoktu. Şimdi bakıyorum da dünkü gazetede vatandaş diyor ki 'bu takımı kimse almaz, biz bile dokunmayız ona' dokunamazsınız tabi adama yürek lazım, ciğer lazım; ciğersiz, yüreksiz adamlar olursa nasıl yapacak. Hadi göreyim ben şimdi, yürekli, ciğerli adamları gelsin alsın takımı. Bizim kimseden takımı kaçırdığımız, kapattığımız yok. Olaylar hep siyasete çarpıtılıyor" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERGÜN'E YANIT VERDİ

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün bir gazetede çıkan haberiyle ilgili olarak da konuşan Yaralı, "Belediye Başkanı diyor ki 'Ben MHP'liyim, öyleyim böyleyim' ben onun MHP'liliği kadar bütün MHP'lileri tanıyorum. Hepsi benim arkadaşım, bütün CHP'lileri tanıyorum hepsi arkadaşım AK Partililer keza. Yani olayı 'Ben MHP'liyim, benden kaçırdılar, beni sokmak istemediler' gibi beyanatlara gerek yok. Yüreği olan adam gelir burada maçını da seyreder. Hem protokolde yer alma hem maçını seyretme bulunduğun şehrin. Ondan sonra gel 'Cumhuriyet Savcıları hesapları incelesin' ayıp şeyler bunlar. Bu memleketin yargı organı var, denetleme organları var. Onlar uyuyorlar mı yani. Onlar uyuyor da bir tane bu mu kalmış. Bu uyumuyor sabaha kadar herhalde bunları takip ediyor ve onları uyarıyor; 'hey savcı, hey hakim, hey denetleme bürosu git bunları takip et' diyor. Devlet her zaman denetleyebilir, devletten daha büyük bir güç yoktur" ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK HATAMIZ HİKMET HOCA İLE YOLLARI AYIRMAMIZ"

Ligde yaptıkları en büyük hatanın Hikmet Karaman ile yollarını ayırmak olduğunu vurgulayan Yaralı şu ifadeleri kullandı:

"Bana göre yaptığımız en büyük hata Hikmet hoca ile yolları ayırmamızdı. Bu bir gerçek, tarih bunu yazar. İyi bir teknik direktördü, çalışkandı, akıllıydı. Maalesef biz bu değeri yok ettik. Tabii Hikmet hocanın da zaafları vardı. Çenesini tutamıyordu, çok konuşuyordu, olur olmadık yerlerde beyanatlar veriyordu. Ama bugünkü Kenan Yaralı olarak fikrimi sorarsanız, hiç bir zaman konuşmalarında art niyet olduğunu düşünmedim. Öyle de değil. İstanbul'da bir avukatlar cuntası var, menajerler cuntası var. Hepsi bir birine pas ediyor. Futbolcularda arada orta oyuncuları. Tek amaçları o kulüpleri zora sokmak, o kulüpten para koparmak. Bunu kopartırken futbolcunun alacağı ile de kalmıyor olay, futbolcunun 1 birim alacağı varsa, bu alacak çıkıyor 1 buçuk birime."

Bu şekilde istifa edip gitmeye gönlünün el vermediğini de dile getiren Yaralı, "Takım elimizde düştü, düştüğü için el vermiyor. Kendime de yediremiyorum ama tabii ki bu benim şahsi egom ile değil yanlış anlaşılmasın" dedi.

SPOR TOTO KUPASI'NA KATILMAMA KARARI

Bu yıl TFF tarafından ilk defa düzenlenen Spor Toto Kupası'na katılmamaları hakkında da görüşlerini belirten Yaralı, "Federasyon diyor ki 'Ben senin deplasmanda yol ve konaklama masraflarını karşılayacağım' iyi de sadece bununla bitmiyor ki. Futbolcu para alacak, burada tesislerde kalacak. Yiyecek, içecek para harcayacaksın. Futbolcu oraya geldiğinde neye karşı oynayacak? televizyoncuların dediği gibi gazozuna mı maç yapacak. Bunlar ne için oynayacak yani birinci olmak için mi, düşmemek için mi veya ödül 2 milyon dolar mı? Bu konular yanlış. Artık futbolcular da bıktı. Bende yönetici olarak da bıktım. Çarşamba günü maç yapıyoruz, Cumartesi bir daha maç yapıyoruz. Bir de kupa maçları var. Sürece bir bakıyorsun, insanlar bunalıyor. Futbolcu da doğal olarak bunalıyor" dedi.

Bazı gazetecilerin antrenmanlara alınmamasıyla ilgili de konuşan Yaralı, "Ben şimdi sizin birinizi dışarıda göreceğim de almazlık mı edeceğim. Kızdığım 3-5 tane adam var zaten zibidi bunları almam. Çünkü onlar memleketin hainleri, hainler alınmaz. Hainleri memleketten uzaklaştıracaksınız. Bunları uzaklaştırdıkça şehir rahat nefes alır. Hep bunlar yüzünde oldu" diye konuştu.

Öte yandan Yaralı, sözleşmesi biten Isaac, Ömer Aysan, Ferhat ve Nizamettin ile helalaştıklarını belirterek, Sözleşmesi devam eden Volkan Babacan, Yiğit İncedemir, Hüseyin Tok, Onur Kabak ile de gelecek sezon devam edeceklerini söyledi. Sözleşmesi biten veya devam eden yabancı futbolcularla da görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Yaralı, karşılıklı sözleşmeleri fesih etmek içinde çalışma yaptıklarını vurguladı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Manisaspor Gazeteler 19 Mayıs Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title