Haberler

"Manisalılar Kurtuldu Bursalılar Ne Yapar Bilemiyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kemal kardeşiniz onun ezberini, kimyasını bozdu, şifresini çözdü, ağzını da bozdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kemal kardeşiniz onun ezberini, kimyasını bozdu, şifresini çözdü, ağzını da bozdu. Bakın doğru düzgün konuşamıyor artık" dedi.

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, kuruluşun ve kurtuluşun kenti Bilecik'te bulunduklarını belirterek, Şeyh Edebalı'nın kentinde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kendini dinleyenlere "Buraya başka lider geldi mi?" diye soran Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan 'hayır' cevabını alınca şöyle konuştu:

"Size sözüm var. Dediler ki; 'Sivas'tan öteye gidemezsiniz'. 81 ile gitmeye söz verdim. Bu vatanın toprağı olan 81 ile gidiyorum. 81 ile gittim, gideceğim. Şu ana kadar 240'ın üzerinde de ilçeye gittim. Her vatandaşla görüşeceğim. Ne diyoruz; yeni CHP. Köklerini Kuvayi Milliye'den alan, halka yakın, halkı kucaklayan, halkın partisi yeni CHP. 13 Haziran'da bütün Türkiye, Bilecik ile gurur duyacak. Çünkü, burası tarih yazacak. 12 Haziran'da sandığa gidip yeni bir demokrasinin tarihini yazacağız. Madem liderler buraya gelmedi. Biz de o liderlere oy vermeyeceğiz. Madem, ben geliyorum, sizden oy isteme hakkım var. "

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 9 yıldır hükümet olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ülke iyi yönetilmiyor. Çiftçi, işçi, emekli, esnaf, memur, polisler hayatından memnun mu? Kimse hayatından memnun değil. Bu düzende birilerinin hayatından memnun olması lazım. Kim bunlar? Onlar hortumcular, yandaşlar, ihale kapanlar. AKP iktidarında böyle. Halkın iktidarında işçi, emekli, çiftçi, esnaf memnun olacak. Hortumcular ve yandaşlar memnun olmayacak. Hortumcuları tarihe gömmek için iktidar istiyorum. Türkiye'de dört çocuktan birisi yatağa aç giriyor. 12 milyon 715 bin yoksulumuz var. 'İstikrar sürsün' diyerek bunun devam etmesini istiyorlar. Yoksulluğun devam etmesine razı mısınız? 12 Haziran'da sandığa gidip bize yoksulluğu, işsizliği getiren, çiftçiyi perişan eden, alın terinin karşılığını vermeyen siyasi iktidara demokratik yollardan ders vereceğiz. Kemal kardeşiniz onun ezberini, kimyasını bozdu, şifresini çözdü, ağzını da bozdu. Bakın doğru düzgün konuşamıyor artık. "

-"İKİ VEKİL İSTİYORUM, BİRİSİ BAKAN OLACAK"-

Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın elindeki "Tayyip'i alana Arınç bedava" pankartını görünce, "Güzel bir pankart var; (Tayyip'i alana Arınç bedava. ) Onu Bursalı kardeşlerimiz düşünsün. Manisalılar kurtuldu. Ama Bursalılar ne yapar bilemiyorum? Onlar mı ağlar, Arınç mı ağlar bilemiyoruz?" dedi.

21. yüzyıl Türkiye'sinde herkese iş, AŞ olması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sosyal devlet dediğiniz olgu da budur. Sosyal devlet geliri olmayanı koruyan, işi olmayana iş bulan, yoksulun çocuğunu sonuna kadar okutan, işsizliği çözen devlettir. Türkiye'de yeni bir sayfa açacağız. 12 Haziran'da sandığa gidin, Adalet ve Kalkınma Partisini sandığa gömün. Başka ne söyleyeyim? Umudun Türkiye'sini, gelecek ve güzel bir Türkiye'yi kurmak için yola çıktık. Halkı düşünmeye söz verdik. Sizde işsizlik, kapanan fabrikalar var mı? İşsizlik var, kapanan fabrikalar var, atanamayan öğretmenler var. Atanamayan öğretmenler platformuna söz verdim. Halkın iktidarında atanamayan öğretmen kalmayacak. Herkes sınıfına gidecek öğrencisiyle buluşacak. "

CHP Bilecik Milletvekili ve CHP Bilecik 1. sıra milletvekili adayı Yaşar Tüzün'ü ve CHP Bilecik 2. sıra milletvekili adayı Ali Olcay'ı yanına alan Kılıçdaroğlu, "Bir arkadaşınız Yaşar Tüzün, parlamentoda sizin için çabaladı. Şimdi bir tane yetmez, kusura bakmayın iki tane istiyorum. Buraya yalnız ben geldim, iki vekil istiyorum, birisi bakan olacak. Söz mü? Benim de sözüm söz" dedi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu otobüsle miting alanına geldiği sırada bazı apartmanların çatılarından konfetiler atıldığı gözlendi. Kııçdaroğlu'na Bilecikspor ve Bozüyükspor atkıları hediye edildi. Miting sırasında bir vatandaş baygınlık geçirdi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler mitingin ardından Şeyh Edebalı'nın türbesini ziyaret etti. Ziyaret sırasından Edebalı Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş, Kılıçdaroğlu'na üzerinde Osmanlı arması bulunan tabak ve poşu hediye etti. Engelli vatandaş Emin İpek de Kılıçdaroğlu'na bir dosya verdi. - BİLECİK

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title