Haberler

Manisalı Çiftçinin İhracat Başarısı

DOĞANCAN BİNGÖL - Devletten aldığı teşvikle kuru domates, turşu ve közlenmiş biber tesisi kuran Manisalı çiftçi, yıllık 4 milyon liralık ihracata imza atıyor.

Saruhanlı ilçesinde çiftçilik yaparken ihracata başlayan Hamza Çelik, başarı hikayesiyle dikkati çekiyor. Pek çok arkadaşı kente göç ederken köyünde kalıp çiftçilik yapmayı tercih eden Çelik'in iş yaşamı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle değişti.

Uzun yıllar babasından kalma 30 dönüm arazide mısır ve pamuk üreterek geçimini sağlayan, bir dönem fabrikalarda çalışan Çelik, hazırladığı projenin TKDK tarafından kabul edilmesi üzerine önceki yıl devletten 560 bin lirası hibe olmak üzere 1 milyon 500 liralık destek aldı.

Bu parayla Saruhanlı ilçesinde 6 dönüm alan üzerine kuru domates ve közlenmiş biber tesisi kuran Çelik, 132 kişiye de iş imkanı sağladı.

Ürünlerini Polonya, Almanya, Yunanistan ve Bulgaristan'a pazarlayan Çelik, geçen yıl 4 milyon liralık ihracata ulaştı.

Hamza Çelik, AA muhabirine, tesisi kurmadan önce bir traktörle 30 dönüm arazide üretim yaptığını söyledi.

Ürettiklerini yurt dışına satmanın hayalini kurduğunu dile getiren Çelik, "Devlet desteği sayesinde hayallerime kavuştum. Şu anda Polonya, Almanya, Yunanistan ve Bulgaristan'a biber ve kuru domates ihracatı yapıyoruz. Bu sene 50 konteyner ürün gönderdik." dedi.

Üretimi 2 katına çıkarmayı hedeflediğini dile getiren Çelik, her geçen yıl üzerine koyarak hedefini yukarıya taşımaya çalıştığını kaydetti.

"Emeklerimizin karşılığını alabilmek gurur verici"

TKDK ile tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Sıfırdan başladım, çevredeki bazı işletmelerde işçi olarak çalıştım. İmkansızlıklarla mücadele ediyordum ama hep bir adım daha ileriye adım atabilmek için çabaladım. Emeklerimizin karşılığını alabilmek gurur verici. TKDK'deki yetkililerle görüştükten sonra geleceğe yönelik planlar yapmaya başladım. Sonra kendime ben bu işi neden büyütmüyorum sorusunu sordum. Bu soru önümü ve gözlerimi açtı."

Çelik, tesisi daha da büyütmeyi ve istihdamı artırmayı amaçladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İhracat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title