Haberler

Manisa Yeşil Kuşak’la Örnek Olacak

Güncelleme:

Manisa belediyesi, kent mimarisinde başlattığı 'yeşil kuşak projesi' ile kaldırımlar ve orta refüjleri yeşillendirerek, kentin betonlaşmasının önüne geçmeyi hedefledi. Kaldırım çalışmaları devam eden İzmir Caddesi, Avni Gemicioğlu Caddesi ve Belediye Caddesi'nde başlayacak olan projenin olumlu olması halinde, kentin tüm noktalarında uygulanacağı bildirildi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Yeşil Manisa deniyor ama kent betona boğulmuş. İnsanımızı bir nebze olsun beton soğuğundan yeşil sıcağına kavuşturmak istiyoruz" dedi.

Manisa Belediyesi, kenti betonlaşmadan kurtarmak ve yeşil bir Manisa oluşturmak amacıyla 'Yeşil Kuşak Projesi'ni başlattı. Kaldırımları ve caddelerdeki orta refüjleri kapsayan projede, kentin giriş-çıkışları, kaldırımların bir bölümünün yeşillendirilmesi ve orta refüjlerin de çiçeklerle süslenerek, görünümün güzelleşmesinin hedeflendi.

Manisa Belediyesi olarak kentin yeşillendirilmesi ve betonlaşmanın önüne geçilmesini istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Yaşanabilir kent Manisa sloganıyla çıktığımız yolda, Manisa'nın yollarını, kaldırımlarını düzenlerken, bunların betondan ibaret olmasının da önüne geçmeyi planladık. Bu amaçla Yeşil Kuşak Projesi adını verdiğimiz projeyi hayata geçirmeyi uygun gördük" dedi.

Betonun soğuğu yerine yeşilin sıcağı

Projenin ilk olarak kaldırım ve yol düzenleme çalışmaları devam eden İzmir Caddesi, Avni Gemicioğlu Caddesi ve Belediye Caddesi'nde uygulanacağını kaydeden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Örnek olarak uygulayacağımız bu caddelerimizde Yeşil Kuşak Projemizin olumlu karşılanması durumunda, projemizi kentin tüm bölgelerine yaymayı düşünüyoruz.

Kaldırımları ve orta refüjleri yeşillendirerek, kentimizin betonlaşmasını engellemeyi amaçlıyoruz. İnsanımızı bir nebze olsun betonun soğuğundan yeşilin sıcağına kavuşturmak istiyoruz. Manisa'mızın yaşanabilir olması için ayrıntıları da atlamıyoruz. Her şey halkımızın rahat etmesi için" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title