Haberler

Manisa: Vali Öztürk'ün Yutdağı'ndaki Köyleri Gezdi

- Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Merkeze Bağlı Yuntdağı Bölgesindeki Osmancalı, Örselli ve Köseler Köyleri'ne Giderek Yuntdağı Yöresi Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma ve Köydes Projeleri Çerçevesinde Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi.

- Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, merkeze bağlı Yuntdağı bölgesindeki Osmancalı, Örselli ve Köseler Köyleri'ne giderek Yuntdağı Yöresi Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma ve KÖYDES projeleri çerçevesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Öztürk'ün inceleme gezisine Vali Yardımcısı Kadri Canan, İl Jandarma Komutanı J.Kurmay Albay Tayfun Albayrak, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Müze Müdürü Müesser Tosunbaş, İl Genel Meclis Üyesi Yılmaz Öngider ve köy muhtarları katıldı.

Osmancalı'daki Orköy süt işleme tesislerinde inceleme yapan Vali Öztürk yetkililerden bilgi aldı. Günlük süt işleme kapasitesi 5 ton olan işletmede 2,5 ton süt toplanarak işlendiği, tam kapasite çalışmak istedikleri ancak bunun için pazarın genişlemesine ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, burada sütün hijyenik ortamda işlenerek yoğurt, ayran, peynir, tereyağı ve çökelek üretimi yapıldığını belirterek vatandaşların buradan alış veriş yapmalarını tavsiye etti. Vali Öztürk, burada işlenen süt ve süt ürünlerini pazarlamanın önemli olduğunu, kooperatifin başarılı olması halinde Yuntdağı yöresi için önemli bir hizmet etmiş olunacağını, imkanlar ölçüsünde gereken desteğin verilebileceğini söyledi.

Vali Yardımcısı Kadri Canan Osmancalı Köyündeki sulama projesi ile ilgili olarak "Proje KÖYDES Projesi kapsamında 51 bin YTL'ye mal oldu. Proje ile Osmancalı hayvan içme suyu göletindeki su miktarına göre 400 dekar arazi sulanabilecek. Göletteki su rezervi artırılabilirse daha fazla arazi de sulanabilir" dedi. Vali Yardımcısı Kadri Canan ayrıca, İl Özel İdaresi tarafından ödeneği sağlanan ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Tarım İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa uyguladığı Çilek Projesi kapsamında yörede 300 bin çilek fidanının 100 kişiye 3 biner adet dağıtıldığını, amaçlarının yöre insanını yeni ürünlerle tanıştırmak, ekonomik destekler sağlayarak Yuntdağı insanını daha verimli ve çalışkan hale getirmek olduğunu ve bir nebze olsun amaçlarına ulaştıklarını söyledi. Canan, Yuntdağı yöresinin en önemli sorununun tarım arazilerinin sulanamaması olduğunu, özellikle yakın zaman içerisinde Osmancalı, Ortaköy-Türkmen köylerinin 4 bin 500 dekarlık arazisinin derinkuyu sondajları ile sulanması gerektiğini ve mutlaka gerçekleştirilmesi gereken bu projenin Yuntdağı Kırsal Kalkınma Projesi'nin en önemli parçasını oluşturacağını kaydetti. Yörede geçtiğimiz yıl 85 bin göz antep fıstığı aşılandığını, önümüzdeki yıllarda da aşılama çalışmalarına devam edilirse bölge insanının önemli bir gelir kaynağına kavuşacağını ifade etti. Tarım İl Müdürü Ömer Çelik de "Yayla bağcılığından yöre insanının önemli gelir elde etmeye başladığını, Osmancalı Göletine 20 bin balık atıldığını ve yakında bu balıklardan faydalanabileceklerini bildirdi. Vali Öztürk, projelerden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden muhtarlara, "Sizlere hizmet ettiğimiz için öğünüyoruz. Şu gördüğüm tablo beni gururlandırdı. Ama daha çok gelir sağlayabilmeniz için daha çok çalışmanız gerekiyor" dedi.

(ÖA-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title