Haberler

Manisa Türk Kızılayı'ndan 20 Milyon Insana Yardım Seferberliği

Türk Kızılayı'ndan 20 milyon insana yardım seferberliğiTÜRK Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Ramazan ayında büyük bir yardım seferberliği başlattıklarını belirterek, Güney Sudan, Yemen ve Somali'ye her biri 15 bin ton gıda taşıyacak 3 büyük geminin gideceğini ve 20 milyon insana...

Türk Kızılayı'ndan 20 milyon insana yardım seferberliği

TÜRK Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Ramazan ayında büyük bir yardım seferberliği başlattıklarını belirterek, Güney Sudan, Yemen ve Somali'ye her biri 15 bin ton gıda taşıyacak 3 büyük geminin gideceğini ve 20 milyon insana yardım edileceğini açıkladı.

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Toplumsal Hizmetler Koordinatörlüğü tarafından Manisa'da, afet yönetim semineri ve tatbikatı düzenlendi. İzmir, Manisa, Antalya, Burdur, Isparta, Muğla, Aydın, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya illerinden 103 şubenin katıldığı etniklikte afetlerde beslenme, barınma ve haberleşme eğitimleri verildi. Eğitimlere Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi ve Manisa Şube Müdürü Cemal Kahraman da katıldı.

Türk Kızılayın görevlerini anlatan Kınık, "Afet vazifesi, insanı yardım vazifesi ve halk sağlığı vazifesi var. Kan toplama konusunda da her yıl 3 milyon ünite kanı toplayıp, 1300 hastanemize ulaştırmak zorundayız. İnsanı yardım konusunda da insanı krizlere destek verme adına çalışıyoruz. Toplumumuzu ve bölgemizi afetlere hazırlamak, riskleri düşürmek ve afet müdahale kapasitemizi artırmak için çalışıyoruz. Bunun için afet bilinci oluşturuyoruz. Eğitimler veriyoruz" dedi. Ege Bölgesi'nde Manisa'da son zamanlarda depremler yaşandığına dikkat çeken Kınık, "Anadolu depremlerle yaşaması gereken bir coğrafya. Son 1-2 yıldır da Ege Bölgesi sallanıyor. Bu bölgeler afetlere ve depremlere hazır olması gerekiyor. Bölge toplantımızı da bu perspektifte burada yapıyoruz" diye konuştu.

RAMAZAN'DA KAN BAĞIŞI ÇAĞRI

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, yaz aylarında ve Ramazan'da kan bağışlarında bir düşüş yaşandığına dikkat çekti. Kınık, "Kan sürekli bir ihtiyaçtır. Her gün bu kan stoklarını belirli bir seviyede tutmamız gerekiyor. Riskli döneme yaklaşıyoruz. Ramazan ayında bir kırmızı alarm veririz. Vatandaşlarımızdan özellikle Ramazan ayında bir duyarlılık bekliyoruz. Oruç tutmak kan vermeye mani değildir. Türkiye'nin 250 noktasında kan bağışı topluyoruz. Ramazan mesaisine göre ayarlıyoruz. Bağış yapmak isteyenler, iftardan sonra bu 250 noktada bağış yapabilirler. Ramazan ayında özellikle bilinçli olan düzenli kan bağışçılarımıza kan verme dönemlerini Ramazan'a getirmeye davet ediyoruz" dedi.

Genel Başkan Kerem Kınık, Türkiye dışında, açlıkla yoksullukla mücadele eden insanlara yardım amaçlı bir seferberlik başlattıklarını duyurdu. Kınık, "Ramazan ayında çok büyük bir seferberlik halindeyiz. Türkiye'nin dışında açlık çeken, kuraklık çeken özellikle Doğu Afrika ve Yemen'de yaklaşık 20 milyon insana yardım seferberliği başlatıyoruz. Bu Ramazan ayı içerisinde 3 büyük gemi her birisi 15 bin ton gibi, her bir gemi 3 milyon insanı bir ay besleyecek gıda taşıyacak. Bir kısmını Somali'ye, bir kısmını Yemen'e, bir kısmını da Güney Sudan'a göndereceğiz. Türkiye içerisinde geçen yıl yaklaşık 100 bin aileye yani yaklaşık 700 bin insana ramazan ayında ulaştık. Özelikle terör mağduru vatandaşlara ciddi desteklerimiz oldu. Bu sene de Ramazan ayında ihtiyaçlarını gidermek için köprü vazifesi göreceğiz. '2868' kısa mesaj hattına bağış yazarak 10 lira bağışlayabilirler. Ramazan kampanyamıza destek verebilirler" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Kızılayı Yemen Kınık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title