Haberler

Manisa Tek Hayali Doktor Olmak

Tek hayali doktor olmakŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nden Manisa'ya ailesiyle birlikte mevsimlik işçi olarak çalışmak için gelen 14 yaşındaki Mercan Şahin hayali tıp okumak ve doktor olmak.

Tek hayali doktor olmak

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nden Manisa'ya ailesiyle birlikte mevsimlik işçi olarak çalışmak için gelen 14 yaşındaki Mercan Şahin hayali tıp okumak ve doktor olmak. Baba Mehmet Şahin ise, 3'ü kız 5 çocuğunu okutmak için mevsimlik işçi olarak çalıştığını belirtti.

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Manisa'ya çeşitli illerden gelen mevsimlik işçilerin çocukları, aşırı sıcak havaya rağmen ailelerine destek olabilmek amacıyla onlarla birlikte çalışıyor. Şanlıurfa Suruç İlçesi'nden Manisa Yunusemre İlçesi Üçpınar Mahallesi'ne ailesiyle birlikte domates toplamaya gelen 14 yaşındaki Mercan Şahin de o çocuklardan biri. Hayali ise İzmir'de tıp fakültesi okuyup doktor olmak. TEOG sınavından 430 puan alarak Şanlıurfa Karaköprü İlçesi Emine Göncü Anadolu Lisesi'ni kazanan Şahin, tarlada çalışmaya saat 06.30'da başlıyor, saat 18.00'a kadar sürüyor. Çadırda kalınıyor, çadırın temizliği ve çamaşırlar da onun sorumluluğunda. Bayrama kadar domates toplayacak, bayramdan sonra memleketine dönecek. Okullar kapandıktan sonra ailesiyle Manisa'ya mevsimlik işçi olarak gelip, 3 ay çalıştıklarını belirten Şahin, "Ailemle birlikte tarlada sabah erken saatlerde başlayıp akşama kadar domates topluyoruz. Aşırı sıcaklarda zor oluyor. Ama ailemle bu işi yapmak zorundayız. TEOG sınavından aldığım 430 puanla Şanlıurfa Karaköprü İlçesi Emine Göncü Anadolu Lisesi'ni kazandım. Tek hayalim İzmir'de bir üniversitenin Tıp Fakültesi'ni kazanıp doktor olmak" dedi.

Çadırlarda yeni eğitim-öğretim sezonuna hazırlanmanın zor olduğunu belirten Şahin, "Tarlada çalışmaya saat 06.30'da başlıyoruz, saat 18.00'e kadar devam ediyoruz. Yorumuyoruz. Bir de buna çadırda yemek, temizlik ve çamaşır işleri eklenince daha da yorucu oluyor. Bu nedenle okullar açılıncaya kadar ders çalışmak zor oluyor. Kurban Bayramı'nı burada geçireceğiz. Şanlıurfa'daki arkadaşlarımı ve evimizi de çok özledim" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMI OKUTMAK İÇİN GEREKEN NEYSE YAPACAĞIM"

46 yaşındaki baba Mehmet Şahin ise "Yazın mevsimlik işçi olarak çalışıyorum. Kışın ise çocuklarımı okutuyorum. Ara sıra memleketimde hayvancılık yapıyorum. Oğullarımdan biri 2 yıllık Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü'nü bitirdi, diğer oğlum Kıbrıs'ta hemşirelik okuyor. 1 kızım ise zihinsel engelliler öğretmenliğini okudu, şu an işsiz. Tek hedefimiz çocuklarımı okutmak. Onların okuması için gereken neyse yaparım. Kızım Mercan'ın da doktor olmasını istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Yunusemre Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title