Haberler

Manisa: Tbmm Başkanı Arınç Manisa'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıldönümünü kutlayan memleketi Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde kurtuluş gibi anlamlı günlerin milli heyecan olarak hep ayakta tutulması gerektiğini vurgulayarak, "Çok satan basının birinci sayfalarına baktığımız zaman, bu tür insanlara bilinç kazandıran, geçmişiyle, bu günüyle yön veren haberleri değil, filan bayan mankenin filan kişiyle neler yaptığının tefrikalarını okuyoruz. Bizi dimdik ayakta tutabilecek bu bilinci maalesef ne görsel medyamızda ne yazılı medyamızda bulamıyoruz" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıldönümünü kutlayan memleketi Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde kurtuluş gibi anlamlı günlerin milli heyecan olarak hep ayakta tutulması gerektiğini vurgulayarak, "Çok satan basının birinci sayfalarına baktığımız zaman, bu tür insanlara bilinç kazandıran, geçmişiyle, bu günüyle yön veren haberleri değil, filan bayan mankenin filan kişiyle neler yaptığının tefrikalarını okuyoruz. Bizi dimdik ayakta tutabilecek bu bilinci maalesef ne görsel medyamızda ne yazılı medyamızda bulamıyoruz" dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç Turgutlu İlçesi'nde kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Arınç ilk olarak Turgutlu Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi'nde hayırsever Mesaret Özcan'ın da maddi desteğiyle yaptırılan iki katlı sağlık ocağının açılış törenine katıldı. Törene Arınç'ın yanı sıra Manisa Valisi Refik Aslan Öztürk, AK Parti Manisa Milletvekili Süleyman Turgut, Uşak Milletvekili Alim Tunç, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Kaymakam Ahmet Macunluoğlu, Belediye Başkanı Serhat Orhan, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Arınç, hayırsever Mesaret Özcan'ın kardeşi Enis Sevil'in adının verildiği Turgutlu Merkez 5 Nolu Enis Sevil Sağlık Ocağı'nı kurdeleyi keserek hizmete açtı. TBMM Başkanı Bülent Arınç daha sonra Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, ağabeyleri Mithat ve Murat Orhan ile birlikte anneleri Hatice Orhan adına yaptırdıkları Turgutlu Huzurevi ek binasının açılış törenine katıldı. Burada konuşma yapan Başkan Orhan, "Turgutlu'da kazanıp Turgutlu'ya hizmet ediyoruz. Bu binayı ağabeylerim Mithat ve Murat ile birlikte annemiz adına yaptırmaktan dolayı çok mutluluk duyuyorum" dedi. Başkan Orhan'a teşekkür eden Arınç, ek binayı hayırseverlerle birlikte hizmete açtı. Huzurevini gezerek yaşlılarla sohbet eden Arınç, burada kısa bir dinlenmenin ardından belediyenin takas karşılığında yaptırdığı 3 bin 350 metrekare alana sahip 1 milyon 250 bin YTL'ye mal olan aynı binada hizmet veren Turgutlu İlçe Milli Eğitim ve Öğretmenevi'nin açılış törenine katıldı.

ARINÇ'TAN BASINA SİTEM

Burada konuşma yapan Arınç, "Turgutlu'nun düşman işgalinden kurtulduğu ve Berat Kandili'ne rast gelen bu günde hayırlı 3 açılış yaptık. Bunlar çok güzel ve faydalı eserler. Ben şahsen gezilerimde yıldızlı oteller yerine polis veya öğretmen evlerinde konaklamayı tercih ediyorum" dedi.

Kurtuluş günlerinin önemine değinen Arınç, "9 Eylül'de yurdumuz tamamen düşmandan temizlendi. Bu Atatürk'ün hedefine ulaşmasıdır. Bu anlamlı günleri milli heyecanımız olarak hep ayakta tutmaya, hep o günlerin şuuruyla, bilinciyle yaşamaya mecburuz. Gençlerimizi özellikle sadece o günlerde birkaç seramoniden ibaret törenlerle değil, bu vatan nasıl kurtuldu, vatan nasıl bağımsızlığına kavuştu, ta Sivas Kongresi'nden, Amasya Kongresi'nden meclisin açıldığı güne ve meclisin bizzat yürüttüğü bağımsızlık savaşının 1922'de nasıl zaferle sonuçlandığını anlatmalıyız. Buna ihtiyacımız var. Çünkü çok satan basının birinci sayfalarına baktığımız zaman, bu tür insanlara bilinç kazandıran, geçmişiyle, bu günüyle yön veren haberleri değil, filan bayan mankenin filan kişiyle neler yaptığının tefrikalarını okuyoruz. Veya bizi hiç ilgilendirmeyen hatta bizim için çok zararlı sayılabilecek bir takım haberler ya da haber değeri görülen şeyler her gün yazılıp çizilirken, bizi dimdik ayakta tutabilecek bu bilinci, maalesef ne görsel medyamızda ne yazılı medyamızda bulamıyoruz. Ben enimin ki bu günün gençleri aynen dünkü şehit, gazi dedeleri gibi vatanı için canını verecek bir bilince bir şuura sahiptir ve biz onlarla iftihar ediyoruz" diye konuştu.

Gerçek kurtuluşun ekonomik bağımsızlık anlamına geldiğini ifade eden Arınç, "Manisa'yı nasıl Vestel sırtlıyorsa, Turgutlu'yu da BMC gibi bir dünya devi omuzlayacaktır. Turgutlu büyük bir ilçedir. Bu eserlerin yapımında emeği geçenlere ve hayırseverlerimize teşekkür ederim. Bu vesileyle kurtuluş gününüzü ve kandilinizi kutlarım" dedi. Arınç ve beraberindekiler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Öğretmenevi'ni açılış kurdelelerini keserek hizmete açtı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
title