Haberler

Manisa: TBMM Başkanı Arınç Manisa'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Memleketi Manisa'da Esnaf ve Sanatkarlarla Bir Araya Geldiği Toplantıda, Sosyal Patlamaların Yaşandığı Bazı Ülkelerin Sabırsız ve Kanaatsiz Olduklarını İfade Ederek, "Onlar Bizim Bağlı Bulunduğumuz Manevi Ortak Değerlerden Yoksun. Ama Biz Çok Şükür En Zor Zamanlarda Bile Dayanışma İçerisinde Bu Zorlukları Atlatabilmiş Bir Milletin Çocuklarıyız" Dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, memleketi Manisa'da esnaf ve sanatkarlarla bir araya geldiği toplantıda, sosyal patlamaların yaşandığı bazı ülkelerin sabırsız ve kanaatsiz olduklarını ifade ederek, "Onlar bizim bağlı bulunduğumuz manevi ortak değerlerden yoksun. Ama biz çok şükür en zor zamanlarda bile dayanışma içerisinde bu zorlukları atlatabilmiş bir milletin çocuklarıyız" dedi.

Ramazan ayı dolayısıyla bazı ziyaretler yapmak üzere Manisa'ya gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (MESOB) oda başkanlarının katılımıyla sorunların ve çözüm önerilerinin kendisine iletilmek üzere düzenlenen bir toplantıya katıldı. Vali Refik Arslan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir'in de katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan MESOB Başkanı Hasan Geriter, esnaf ve sanatkarı temsil eden birlik, oda başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin hazırladığı 'Şikayetler, Sorunlar, Öneriler Ve Talepler 2' adlı dört ana başlık altında toplanan raporu TBMM Başkanı Bülent Arınç'a takdim etti. MESOB Başkanı Hasan Geriter ayrıca, başarılı çalışmaları, hizmetleri, esnaf ve sanatkara yakın ilgi ve desteğinden ötürü de ahi evran ödülü olarak 'Pabucunu dama atmak' deyimini temsil eden figüre bu yıl Arınç'ı layık gördüklerini ifade ederek, ödülü Arınç'a verdi.

Manisa'da olmaktan, esnaf ve sanatkar temsilcileriyle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu bildirerek, konuşmasına başlayan TBMM Başkanı Bülent Arınç, esnaf ve sanatkarın toplumun birlik ve beraberliğinde önemine işaret etti. Arınç, "Sosyal patlamaların yaşandığı bazı ülkeler biliyoruz ama onlar sabırsız ve kanaatsiz. Onlar bizim bağlı bulunduğumuz manevi ortak değerlerden yoksun. Ama biz çok şükür en zor zamanlarda bile dayanışma içerisinde bu zorlukları atlatabilmiş bir milletin çocuklarıyız. Esnafın güçlendirilmesi, korunması, esnafın hayatiyetinin devam ettirmesi gerekir. Bunun için hükümetlere düşen görevler vardır. Anayasanın sanıyorum 177. maddesinde esnafın korunmasıyla ilgili kararları devlet kendisine bir görev olarak yüklenmiştir. Hükümetler bundan sorumludur. Dolayısıyla bu rica minnet işi değil, bir görevdir ve mutlaka yerine getirilmesi gerekir. O kanaatteyiz. Şüphesiz ülkemiz ekonomik açıdan çok zor günler geçirdi. Bu zor günlerden çıktı ama henüz tam iyileştiğimizi, koşar hale geldiğimizi, ortalığın bir bahar gününe dönüştüğünü söyleyemeyiz. Ama geçmişe baktığımız zaman iyi yolda ilerlediğimizi görüyoruz. Şüphesiz sancılar var, sıkıntılar, şikayetler var. Onları da çözmek için bütün gücümüzle çalışmalıyız" diye konuştu.

Esnafın terbiyesinin, ahlakının, hamiyetli ve gayretli oluşunun Ahi Evran geleneğinden geldiğini ve bunu aynı zamanda bir sorumluluk olduğunu belirten Arınç, "Ahi Evran geleneğinde bir esnafın işini en iyi yapması asıldır. Ustanın da çırağına en güzelini göstermesi asıldır. Usta-çırak ilişkisi aynı zamanda bir manevi terbiyedir. Ahi Evran geleneğini devam ettirmek, Türkiye'nin toplumsal barışı için de, ekonomisi için de çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından birliğin hazırlayıp masaya yatırdığı sorun ve çözüm taleplerini içeren raporun görüşülmesi basına kapalı olarak yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title