Haberler

Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi Anıldı

Manisa Belediyesi Tarafından Bu Yıl 5'ncisi Düzenlenen 'manisa Tarzanı ve Çevre Günleri' Çeşitli Etkinliklere Başladı.

MANİSA Belediyesi tarafından bu yıl 5'ncisi düzenlenen ''Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri' çeşitli etkinliklere başladı.

Altı gün sürecek etkinliklerin ilk gününde Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi, Çatal Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, MHP'li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu ile öğrenciler katıldığı anma töreninde Bedevi'nin için dualar okundu. Burada konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, etkinliklerle Manisa'ya çevre bilincini aşılamayı hedeflediklerini belirterek, ''Çevre dostu merhum Manisa Tarzan'ı Ahmet Bedevi bize yeşil bir Manisa bıraktı. Bunun içinde büyük gayret gösterdi. Bizde bunun bilincinde olarak bize bırakılan bu yeşil emaneti en iyi şekilde korumak için gayret gösteriyoruz' diye konuştu.

DOĞA İÇİN YÜRÜDÜLER

Anma törenin ardından etkinlikler, Bedevi'nin yaşadığı Spil Dağı Topkale Mevkisi'nde, 200 öğrencinin katımıyla devam etti. Ahmet Bedevi İlköğretim Okulu öğrencisi Hümeyra Karakoç, çevre dostu Ahmet Bedevi'nin hayatını anlattı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün de öğrencilere çevreye duyarlı olmaları için çağrı da bulundu. Konuşmaların ardından Bedevi için yedi pare top atışı yapıldı. Törene katılanlar daha sonra Topkale'den Ulupark'a kadar ''doğaya saygı' için korntej eşliğinde yürüdü. Yürüşte öğrenciler, ''Yeşili koruyan hayatı kazanır', ''Sağlığımız için doğayı koruyalım', ''Çevre zorla değil bilinç ve duyarlılıkla korunur', ''Bilinçli çevrecilik alışverişi bilinçli yapmakla başlar', ''Hepimizin daha temiz, daha düzenli ve daha güzel bir çevrede yaşama hakkı var', ''Atılan her çöp hayatı kirletir' yazılı dövizler taşıdı.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve başkan yardımcısı Necmettin Yalınalp de yürüyüş boyunca kendilerine alkışla destek veren Manisalılar'a karanfil dağıttı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title