Haberler

Manisa: Soma'da Halk Eğitim Merkezi'nin Yıl Sonu Sergisi

Manisa'nın Soma İlçesi Halk Eğitim Merkezi'nde çeşitli kurslara katılan hanımların yaptığı el işi ürünleri, açılan sergiyle ilçe halkının beğenisine sunuldu.

Belediye Düğün Salonu'nda kurulan serginin açılış törenine Soma Kaymakamı Mehmet Öklü, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Tatar ve davetliler katıldı. Birbirinden güzel el işlemeleri ziyaretçiler tarafından oldukça beğenilirken, telkari gümüş işleri protokolün ilgi odağı oldu.

Törende konuşan Kaymakam Mehmet Öklü, "Bilgi çağı insanı olmak, bilgiyle ve el becerisiyle mümkündür" dedi. Halk Eğitim olarak Soma'da çok güzel hizmetler içinde olduklarını ifade eden Kaymakam Öklü, "Okuma-yazma kursları seferberlik halinde devam eden bir olay. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız başta olmak üzere seferberlik halinde eğitim sorununu çözmenin, kaliteyi arttırmanın bir millet olarak top yekun gayreti içindeyiz. Ayrıca büyük Atatürk'ün dediği gibi 'Dünyada ne varsa kadının eseridir'. Kadını eğittik mi bütün bir aileyi eğitmiş oluruz. Aile de toplumun temeli olduğuna göre milletin bekası uğruna çok yol kat etmiş oluruz. Bu vazgeçilmez bir hakikattir" diye konuştu.

Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün onayı ile Toplum Merkezi'nin faaliyete geçirildiğini hatırlatan Öklü, "Burada, telkari gümüş işleme dediğimiz bir işlemeciliği hanımlara yönelik olarak canlandıracağız. 1, 2 gün önce internetten sunduğumuz proje, Ankara'da Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'nde kabul gördü. Ayrıca yine Sosyal Riski Azaltma Projesi olarak yukarıdaki Darkale Köyümüz'ün oya işlemeciliğinin daha yaygınlaşması, daha topluma hitap etmesi için onun da geliştirilmesi bu projede vardır. Ayrıca Pirahmet Köyümüz'de geleneksel dokuma var. Onu da burada canlandıracağız. Yani toplumumuzun halk eğitimi dediğimiz örgün eğitimin dışında kalmış, yaygın eğitimin içinde yer alması gereken hanımları burada eğitmeyi amaçlıyoruz. Aile ekonomisinin geliştirilmesi, çocuk eğitiminin bilinmesi konusunda onlara eğitim verme çabası içindeyiz. Çünkü artık bilgi çağı insanı olmak, bilgiyle ve el becerisiyle mümkündür. Biz o olayın bilincinde ve farkında olarak sizlerin de destekleriyle bu faaliyetlerin içindeyiz. Bu eğitim yılında da güzel işler yaptık. Emeği geçen öğretmenlere kursiyerlere hepsine burada teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Tatar ise, şimdiye kadar 149 kurs açtıklarını ve 3 bin 529 öğrenciye eğitim öğretim verdiklerini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title