Haberler

Manisa Sinan Oğan: Alternatifsiz Muhalefet İşinize Geliyor

Sinan Oğan: Alternatifsiz muhalefet işinize geliyorMHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın MHP'nin kongre süreciyle ilgili 'Ben mahkeme eliyle, partilerle ilgili bir takım tasarruflar yapılmasını demokrasiyle bağdaşmadığına inanıyorum' sözlerini eleştirerek, "Lider sultası, alternatifsiz muhalefet işinize geliyor" dedi.

Sinan Oğan : Alternatifsiz muhalefet işinize geliyor

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın MHP'nin kongre süreciyle ilgili 'Ben mahkeme eliyle, partilerle ilgili bir takım tasarruflar yapılmasını demokrasiyle bağdaşmadığına inanıyorum' sözlerini eleştirerek, "Lider sultası, alternatifsiz muhalefet işinize geliyor" dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Manisa Saruhan Otel'de partililerle bir araya geldi. Konvoyla Manisa'ya gelen Oğan, otel önünde mehter takımıyla karşılandı. Ardından partililerle buluşan Oğan, konuşmasında MHP genel merkezini ve AK Parti'yi hedef aldı. Oğan, 8 Mayıs'ta olağanüstü kurultayı yapacaklarını ardından da 29 Mayıs'a kadar genel başkanlık seçiminin gerçekleştirileceğini açıkladı.

BOZDAĞ'A TEPKİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın MHP kongre süreci hakkında söylediği 'Ben mahkeme eliyle, partilerle ilgili bir takım tasarruflar yapılmasını demokrasiyle bağdaşmadığına inanıyorum' sözlerine tepki gösteren Oğan, AK Parti'nin alternatifsiz muhalefet istediğini savundu. Oğan, "Mahkeme ne karışırmış, partilerin tüzüğü var, siyasi partiler kanunu var demiş. Ey Adalet Bakanı! Türkiye'de bu kadar haksız, hukuksuz iş varken, Türkiye'nin evlatları tacize uğrarken, kadınlarımız her gün vahşice cinayetlere kurban giderken, Türkiye'nin şerefli ordu mensupları Ergenekon, Balyoz gibi kumpaslara kurban giderken sen neredeydin? O günde adalet bakanıydın. Adalet Bakanı olduğun şimdi mi aklına geldi? Mahkemeler akıl vermek senin işin mi? Biz de zaten biliyoruz, mahkemelerin kapısına gitmeye çok hevesli değiliz. Mahkemelerin siyasi partilerin iç işlerine karışması çok hevesli değiliz. Ama bu garabet 12 Eylül'ün artığı siyasi partiler kanununu 14 senedir niye değiştirmediniz? Çünkü işinize geliyor. Çünkü lider sultası, alternatifsiz muhalefet işinize geliyor. Şimdi etekleriniz tutuştu, gümbür gümbür muhalefet geliyor. Önlerini mahkemelerde nasıl keseriz diye düşünüyorsunuz. Buna müsaade etmeyeceğiz. Eğer delegenin iradesine saygı olsaydı, parti tüzüğüne saygı olsaydı zaten bugün size bu konuşmayı yapıyor olmazdık. Ama maalesef ki genel merkez yönetimi saygı göstermiyorsa ne yapmamız lazım. Elbette ki adalete gideceğiz. Bunlar niye korkuyor biliyor musunuz. Geçen söyledik. Milliyetçi Hareket Partisi'ne balkon inşa ettireceğiz. Bunların korkusu o. Balkondan kastımız fiziki alan değil. Balkondan kastımız ilk seçimde iktidara gelip AKP'lilere balkon konuşması dinletmektir" diye konuştu.

"ASIL VEBAL GENEL MERKEZİN ÜZERİNDEDİR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'olağanüstü tüzük kurultayı ile ilgili tarih açıklayanlar suç işlemektedir, vebali ağır olur' sözlerine de yanıt veren Oğan, "Bu ülkede anayasa var, siyasi partiler kanunu var. Tüzüğümüzdeki madde açık ve nettir. Tüzük diyor ki 'delege tam sayısının 5'te 1'i noter kararıyla müracaat ederse olağanüstü kurultay toplanır' Delege tam sayımızın yarısı kongre talebiyle müracaat etmiştir. Genel merkez hukuksuz bir şekilde bu müracaatları tanımıyoruz demiştir. Asıl vebal genel merkezin üzerindedir. Bu ülkücülerin ne günahı var? Ülkücüler kurultay istiyor, niye engel oluyorsunuz? Genel merkez illerden sonra ilçeleri kapatmaya başladı. Merak ediyorum böyle giderse yakında genel merkezin kapısına da mı kilit vuracaksınız. Buna müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

MHP'li Oğan, konuşmasını ardından partililerle bir süre sohbet ettikten sonra Manisa'dan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Bekir Bozdağ Sinan Oğan Politika Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title