Haberler

Manisa Öğretmeni Darp Etmekle Suçlanan Müdüre Tepki

Öğretmeni darp etmekle suçlanan müdüre tepkiMANİSA'daki bir ortaokulun müdürü, iddiaya göre, okulun Türkçe öğretmeni Alpaslan Yılmaz Gürakan'ı darp etti.

Öğretmeni darp etmekle suçlanan müdüre tepki

MANİSA'daki bir ortaokulun müdürü, iddiaya göre, okulun Türkçe öğretmeni Alpaslan Yılmaz Gürakan'ı darp etti. Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi, üyesi Gürakan'a uygulandığı öne sürülen şiddeti kınadı. Gürakan'ın, aynı okulda görevli olan kendisi gibi Türkçe öğretmeni eşi Gönül Gürakan, eylemde gözyaşını tutamadı.

Şehzadeler Şehitler Ortaokulu'nda görev yapan Türkçe öğretmeni Alpaslan Yılmaz Gürakan (38), Okul Müdürü O.S. (Olgun Sunmaz) (35) hakkında, okulda kendilerine zorluk çıkardığı gerekçesiyle milli eğitim yetkililerine şikayette bulundu. Şikayetler üzerine uyarılan O.S., geçen cuma günü okulun memur odasında kendisini şikayet eden Gürakan ile karşılaştı. İddiaya göre O.S., Gürakan'ın üzerine yürüdü, boğazını sıkarak tartakladı. Darp raporu alan Gürakan, O.S. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ayrıca Gürakan, Milli Eğitim Bakanlığı'na da idari işlem başlatması için şikayette bulundu.

Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi tarafından yaşanan bu durumla ilgili olarak okul önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Alpaslan Yılmaz Gürakan ve çok sayıda öğretmen yer aldı. Gürakan'ın aynı okulda kendisi gibi Türkçe öğretmeni olan eşi Gönül Gürakan (38) da katıldı. Açıklama sırasında Gönül Gürakan, gözyaşlarına hakim olamadı.

Basın açıklamasını Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi Başkanı Mustafa Atalay yaptı. Konunun takipçisi olacaklarını belirten Atalay, "Şehitler Ortaokulu öğretmeni Alpaslan Yılmaz Gürakan, aynı okul öğretmeni 3 kişinin de bulunduğu okulun memur odasında aynı okul müdürü tarafından hakarete uğramış, tartaklanmış, boğazı sıkılarak ve tekme atılarak darp edilmiştir. Böylesine hoşgörüsüz ve fütursuz bu okul müdürü, meslektaşımızı, bir öğretmen arkadaşımızı, yine öğretmen arkadaşlarının gözü önünde hem hakaret edebilme hem de tartaklama ve darp edebilme cesaretini nasıl gösterebilmektedir? Söz konusu okul müdürünün bu tür davranışları ilk değildir; bundan sonra da son olmayacağı anlaşılmaktadır. Bu kişinin daha önceleri de buna benzer davranışlarda bulunduğu, hakkında adli ve idari işlemlerin sürdüğü bilinmektedir. İşin üzücü yanı, ilgili kişinin onlarca uyarıya ve şikayete rağmen hak etmediği bir makamda bu kadar süredir tutulmasını da anlamak mümkün değil. İlgili okul müdürü hakkında, mağdur olan öğretmenimiz, hem adli hem de idari şikayetlerini yapmıştır. İlgililerden ve yetkililerden ricamız, bu ve benzeri olayların son bulması, iş ve işlemlerin en kısa sürede sonuçlanmasıdır. Öğretmene ve eğitimciye yakışmayan olumsuz davranış sergileyen bu tür kişilerin, özellikle de yöneticilik ve temsil makamında bulunanların bu makamlarda tutulmaması için özen göstermelidir" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title