Haberler

Manisa'nın Yeni Emniyet Müdürü Hızlı Başladı

Osmaniye’den Manisa’ya atanan yeni Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, düzenlediği basın toplantısıyla 15 günlük görev süreci boyunca yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını anlattı.

Osmaniye'den Manisa'ya atanan yeni Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, düzenlediği basın toplantısıyla 15 günlük görev süreci boyunca yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını anlattı.

Son 15 günde Manisa'da yapılan trafik uygulamaları hakkında bilgi vermek istediğini anlatan Ceren, "15 gün önce tayinim çıktı ve Manisa iline atandım. Bu süre içerisinde ilk 4-5 günlük sürede Manisa ve Akhisar'da meydana gelen kazalarda 4 tane gencecik arkadaşımızı kask takmadığı için kaybettik. Yine aynı günler içerisinde bir arkadaşımız kask takmadığı için yüzde 97 özürlü olarak yatalak oldu. Yine motor kazalarında yaralanan birçok arkadaşımız da ciddi anlamda sakatlıklar geçirdi. Motosikletlilerde özellikle kask takılmadığı zaman motor kazalarında maalesef motorun sürüklendiğini, yolun iki tarafında bulunan banketlere gittiğini ve bu banketlerde insanlarımızın öncelikle başlarının kaldırım kenarlarına, banketlere çarptığını üzülerek görmekteyiz. Bunların çoğu beyin çöküntüsü şeklinde olduğunu ve bunların kurtulmasının çok zor olduğunu ve kurtarılsa bile uzun süren kalıcı sakatlıklar oluşturduğunu biliyoruz. İlk geldiğim günlerde yoğun şikayetlerden ve benim de gözlemlediğim yoğun bir motosikletlerin egzozlarının açılması nedeniyle ve modifiye araç dediğimiz özellikle Doğan ve Şahin marka araçların egzozlarında yapılan bazı aksesuar değişimleri ile çok gürültü yapan araçlar olduğunu gördük. Bu gürültülerden vatandaşlarımızın çok rahatsız olduklarını fark ettik" dedi.

"Bu ölümlü olayların olması bizi bazı konularda acele ettirdi" diyen Ceren, "Öncelikle kurmaylarım ve müdürlerimle görüşerek konuyu Sayın Valimize açtım. Bir insanın ölmesi, sakat kalması bizim gerekirse bin kişiye ceza yazmamız gerektiğini, insanları kontrol etmemiz gerektiğini fark ettik. Biz emniyet teşkilatı olarak bir işi yapıyorsak ya tam yapacağız ya da hiç yapmayacağız. Bu kararlılıkla başladık. Şuanda son 15 günde yapılan yoğun çalışmalara genel anlamda baktığımızda yüzde 30'a yakın cezalarda bir azalma olduğunu görüyoruz. Son 5 ayda şehir içindeki uygulamalarda toplam bin 762 olaya müdahale etmişken, son 15 günde 2 bin 272'ye kadar çıktığını görüyoruz. Bu kontrollerde hem sivil ekipler hem karakol ekipleri görev aldı" şeklinde konuştu.

Bugün Kırkağaç Bakır Mahallesi'nde meydana gelen ve baba oğlun yer aldığı motosiklet kazasında 2002 doğumlu bir çocuğun kask takmadığı için hayatını kaybettiğini, kasklı olan babanın ise hafif yaralı kurtulduğunu kaydeden Ceren, "Bizim zorlamamızla takılan kask babanın hayatını kurtardı ama 12 yaşındaki çocuk kask takmadığı için hayatını kaybetti" dedi.

"Tüm insanlarımızın özellikle kask takmalarını sağlayacağımızı Manisa halkına söylüyorum" diyen Ceren, "Manisa halkımızın ileride alacağı cezalardan ve bağlanacak olan araçlarından dolayı üzüntü duymamasını, mağdur olmamasını istiyorum. Herkesin kask takmasını istiyoruz" diye konuştu.

Manisa'da yara olarak gördükleri uyuşturucu kullanımı hakkında da önemli çalışmalara imza atacaklarını kaydeden Ceren, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Uyuşturucu ile mücadele büyük bir yara. Bununla ilgili topyekun bir harekete gireceğiz. İleride göreceksiniz hem sosyal anlamda hem eğitim anlamında. Burada polis olarak bizim en son çaremiz yakaladığımız zaman alıp adliyeye götürüyoruz. O aşamaya gelene kadar birçok kurum ve kuruluşun, ailenin yapması gereken konular var. Onların birçoğunun yapılmadığını görüyoruz. Bunlarla ilgili biz önderlik yapacağız. Sayın Valimiz bu konu üzerine çok düşüyor. Gençlerimizi uyuşturucu bataklığından kurtarmamız lazım. En büyük sıkıntılardan biride bu. Türkiye genelinde uyuşturucu kullanımı çok fazla ve hızla yayılıyor. Manisa'nın da bunların dışında olduğunu hiç zannetmiyorum. Operasyonları yaptıkça bunun vehameti daha da çok ortaya çıkacak. Biz polis olarak her zaman söylüyoruz sadece operasyon yapan adliyeye sevk eden bir birim olmak istemiyoruz, çünkü bu boşluğu birilerinin de doldurması gerekiyor. Mesela sivil toplum örgütleri olacak, gönüllü sivil toplum örgütleri olacak, diğer kamu kurum kuruluşları olacak, şuanda önderliğini biz yapmak istiyoruz, yapacağız. Bizim amacımız insanların daha huzurlu, daha rahat olacağı bir Manisa. Manisa şuanda da çok huzurlu ve rahat bir yer ama yine de görülmeyen olayları biz görüyoruz. Onlarda olmasın, daha huzurlu olsun istiyoruz." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tayfur Erdal Ceren Osmaniye Akhisar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title