Haberler

Manisa Müftüsü Cihan'dan Berat Kandili Mesajı Açıklaması

Manisa Müftüsü Sinan Cihan yayımladığı Berat Kandili Mesajında Peygamber Efendimizin, Berat gecesinin çok mübarek bir gece olduğunu Müslümanların bu gecede affa mazhar olacaklarını müjdelediğini belirtti.

Manisa Müftüsü Sinan Cihan yayımladığı Berat Kandili Mesajında Peygamber Efendimizin, Berat gecesinin çok mübarek bir gece olduğunu Müslümanların bu gecede affa mazhar olacaklarını müjdelediğini belirtti.

Berat Gecesinin Ramazan Ayının müjdecisi olduğunu belirten Manisa Müftüsü Sinan Cihan yayımladığı mesajında, "Önümüzdeki 12 Haziran Perşembeyi Cumaya bağlayan gece mübarek Berat Kandili'dir. Şaban ayının on beşinci gecesinde Müslümanların Allah'ın affı ve bağışlaması ile günah yüklerinden kurtulacakları umularak bu geceye 'Berat' (kurtuluş) Gecesi denilmiştir. Bu gecede, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfuz'dan dünya semasına topluca indirildiğine dair işaret olması, kıblenin Mescid-i Aksa'dan Mescid-i Haram'a değiştiğine dair ayet-i kerimenin bu tarihte inmesi, bir yıl içinde doğacak ve öleceklerin mana aleminde yazımının bu gecede yapılması ve kulların her türlü işlerinin bu gece ilahi huzura arz olunması Berat gecesini önemli kılan bazı özelliklerdir" dedi.

Bu gece ile ilgili olarak Peygamber efendimizin, "Şaban ayının on beşinci gecesini ibadetle geçirin. Gündüzünde de oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve tan yeri ağarana kadar, Yok mu benden af dileyen, onu affedeyim. Yok mu benden rızık isteyen, ona rızık vereyim. Yok mu şifasını isteyen, ona şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan, ona da istediğini vereyim" dediğini kaydeden Müftü Cihan, "Hz. Aişe (r.anha) validemizden rivayete göre Peygamber (s.a.s.) Efendimiz: 'Berat gecesinin çok mübarek bir gece olduğunu Müslümanların bu gecede affa mazhar olacaklarını…' müjdelemiştir. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, her türlü ayrılık ve ayrımcılığı, bencillik ve düşmanlığı geride bırakarak dünyaya hikmet gözüyle bakmaya çalışalım. Yaşadığımız hayatın geçici olduğunu, Allah katında kalıcı olanın ise imanımızın ve yararlı işlerimizin olduğu şuuru ile insanı insan olduğu için sevip, Yaratandan dolayı hoş görüp dünyaya rahmet penceresinden bakalım. Etrafımıza kin ve nefret yerine sevgi ve barış tohumları ekelim" ifadelerini kullandı.

Müftü Cihan mesajını şöyle tamamladı:

"Manisalı hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Berat kandilini tebrik ediyor, bu kutlu gecede Yüce Mevla'ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyor ve sözlerimi bir ayet-i kerimenin mealiyle noktalıyorum. 'Ha Mim. Apaçık olan kitaba and olsun ki, biz onu mübarek bir gecede indirdik. Şüphesiz biz insanları uyarmaktayız. Katımızdan (ilahi) bir emirle her hikmetli iş o gecede ayırt edilir." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

sinan cihan müftü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title