Haberler

Manisa: Mtso Başkanı Koşmaz'ın İcraatları

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, 12 yıllık başkanlık dönemindeki icraatlarını düzenlediği basın toplantısıyla anlattı.

1994 yılında Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Bülent Koşmaz, bu dönem içerisinde OSB'nin 1 milyon 815 bin metrekare daha büyütülmesi çalışmalarına başladığını belirterek, "Bu çalışmaların yanı sıra bölgenin büyüyen kısmında yer alacak sanayi tesislerinin atık sularının da arıtılabilmesi için mevcut atık su arıtma tesislerini kapasitesinin yetmeyeceği göz önüne alınarak, günlük 15 bin metreküp kapasitesi olan yeni bir atık su arıtma tesisi yapıldı" dedi.

2001 yılında OSB'nin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak üzere 55 megawat gücünde enerji santrali kurulduğunu belirten Koşmaz, "2003 yılında henüz daha Manisa şehrinde doğalgaz yokken OSB'ye doğalgazı getirdik. Şu anda tüm fabrikalar ihtiyaç duydukları enerjiyi doğalgazla sağlayabilmektedirler. Yine doğalgazın bölgeye gelişine paralel olarak 2005 yılında, fuel oille çalışan enerji santralinin motorlarının doğalgaza dönüştürülmesi, yine bölgenin büyüyen kapasitesi sonucunda artan elektrik enerjisi ihtiyacına cevap verebilmek için enerji santraline yeni ilave yatırımlar yapılması kararı alındı. Bu ilave yatırımlar çerçevesinde OSB'ye yeni doğalgaz motorları ilave edilerek 55 megawatlık kapasite, 85 megawata çıkartıldı. Bugün OSB'nin 3. kısmının da tamamen dolmasıyla birlikte çalışan sayısı 22 bin civarına, fabrika sayısı da 130'a ulaştı" diye konuştu.

OSB'ye yurtiçinden ve yurtdışından gelen yoğun talepleri dikkate aldığını ifade eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, "OSB 40 yılda ulaşmış olduğu 5 milyon metrekarelik büyümeyi, yaklaşık iki katına yükselterek 9 milyon 500 bin metrekare olacak şekilde, OSB'nin 4. ve 5. kısım yatırımları olarak genişletme çalışmalarına başlamıştır. Demiryolu bağlantısı ve lojistik merkez yapılması konusundaki projeyi de başlatmış bulunuyor. Bu projeyle başlangıçta Manisa OSB ile İzmir Limanı arasındaki karayolu taşımacılığının demiryolu taşımacılığı haline getirilerek, taşıma bedellerinin yüzde 40 oranında ucuzlatılması hedeflenmektedir. Yine Manisa OSB ile İzmir Limanı arasında günde yaklaşık 400 TIR'ın konteynır taşımacılığı amacıyla gittiğini ve geldiğini kabul edersek gelecek dönem içerisinde OSB'nin büyümesine paralel olarak bu sayı bini aşacaktır. Yani bu projenin yapılmasıyla Manisa-İzmir Karayolu'nu günde bin TIR'ın kullanmaması gibi trafik yükünü azaltacak bir proje hayata geçirilecek ve bu proje için de toplam 20 milyon dolarlık bir yatırım planlanmaktadır" şeklinde konuştu.

OSB'nin yatırımcıya sağladığı mükemmel altyapının yanı sıra ucuz elektrik enerjisi, ucuz su, ucuz arsa temininin yanında ihtiyaç duyan sanayiciye buhar ve sıcak su gibi üretim malzemelerini de yine ucuz fiyattan vermekte olduğunu belirten Koşmaz, "Sanayi Bölgemizin tüm bu avantajlarını dikkate alan İngiliz yayın kuruluşlarından Financial Times'a bağlı doğrudan yabancı yatırımlarla ilgili dergi olan FDI tarafından 2 yıl önce maliyet etkileri açısından Avrupa'nın en uygun kenti Manisa seçilmiştir. Bu yıl ise, daha üst kategoriye atlayarak, en iyi ekonomik potansiyele sahip şehir unvanını kazanmıştır. Bunların yanı sıra Geleceğin Güney Avrupa şehirleri sıralamasında da Manisa birinci sıradaki yerini almıştır. Alınan bu gurur verici başarılı sonuçlar, MTSO Başkanı Bülent Koşmaz ve yönetim kurulu üyelerinin planlı ve projeli çalışmalarının bir eseridir. Benim başkanlık yaptığım dönemde yaklaşık 190 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Bu yatırımlar yapılırken sanayiciden herhangi bir katkı payı ve destek almadığımız gibi yine devletten de herhangi bir destek talep etmedik" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title