Haberler

Manisa, Marka Turizm Kenti Olacak

Manisa'nın Marka Kültür Turizmi Kenti Olması Yönünde İlk Adımlar Lidya Medeniyetine Ev Sahipliği Yapmış Salihli İlçesinde Düzenlenen Bir Toplantıyla Atıldı. Kültür Bakanlığı'ndan Görevlilerinin Yanı Sıra Milletvekilleri ve Çok Sayıda Bürokratın Katıldığı Toplantıda Vali Refik Arslan Öztürk, €œasıl Kalkınma Kültürle Olur.” Dedi.

Manisa'nın marka kültür turizmi kenti olması yönünde ilk adımlar Lidya medeniyetine ev sahipliği yapmış Salihli ilçesinde düzenlenen bir toplantıyla atıldı. Kültür Bakanlığı'ndan görevlilerinin yanı sıra milletvekilleri ve çok sayıda bürokratın katıldığı toplantıda Vali refik Arslan Öztürk, “Asıl kalkınma kültürle olur.” dedi.

Turizmin ekonomiye katkısının arttırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ve Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planı 2007-1013'ün Manisa şehri için alt yapısının hazırlanması yönünde “Manisa Marka Kültür Turizmi Kenti Toplantısı” Hotel Lidya'da gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Refik Aslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Parti Manisa Milletvekilleri İsmail Bilen, Mehmet Çerçi, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, bürokrat ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Vali Refik Arslan Öztürk, ülkelerin ancak kültürlerine sahip çıkarak ayakta kalabileceğini söyledi. Daha sonra İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Belediye Başkanı Bülent Kar, milletvekilleri Mehmet Çerçi ile İsmail Bilen birer konuşma yaptılar.

“Manisa Marka Kültür Turizmi Kenti Toplantısı”nın oturum başkanlığını yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Ayla Mirmahmutoğulları, turizmin Türkiye'de hızla büyüyen ve ekonomiyi geliştiren önemli bir sektör olduğuna dikkat çekerek, bakanlık tarafından hazırlanan Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planı'yla bu şehirleri, turistler için çekim merkezi haline getirmek için kapsamlı projeler öngörüldüğünü söyledi.

Türkiye Turizm Stratejisi Koordinatörü Gürsel Gündoğdu, projede markalaşma yönünde izlenecek yolun belirlenmesi yönünde, sanayi ve ticaret odaları, sanayici ve işadamları dernekleri, ticaret borsaları ilgili kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer alacakları “Marka Komitesi”nin oluşturulması gerektiğine işaret etti. Gündoğdu, komitenin Marka Kent Eylem Planı'nın hazırlanmasında 1. derecede sorumlu olacağını kaydetti. Eylem planının; Altyapı, Üstyapı-Kültürel Varlıklar, Eğitim ve Tanıtım olmak üzere 4 ana başlıktan oluştuğunu belirten Gündoğdu, kentle ilgili belirlenecek çarpıcı slogan ve logonun Manisa'da üretilen her ürünün üstünde kullanılması, markanın sürekli yenilenerek güncellenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması üzerinde durdu.

Projeler Genel Koordinatörü Tülin Okumuş ise, Avrupa Birliği (AB) ve diğer kuruluşların fon kaynakları konusunda yaptığı açıklamalarda projede şehir için önemli bir hedefin belirlenmesi ve projeyle birlikte bütçenin de tasarlanması ve her bir faaliyetin maliyetinin hesaplanması gerektiğine değinerek, sponsor ve fonlara başvurmak için, projenin amacı, kapsamı, süresi, bütçesi, paydaşları ve sonuçları belli olan somut projelerin hazırlanması gerektiğinin önemine dikkat çekti.

Proper İletişim A.Ş. Müdürü Pelin Bengisu da destinasyon markalaşması ile ilgili yaptığı konuşmada, şehirlerin ülkelerden daha kolay markalaştığına işaret ederek, duruş, konum, potansiyel, şehir, yaşam, toplum ve ön koşulların içinde yer aldığı 6 kriterin yerel yönetim ve halkın katılımıyla markalaşmada önemli bir yapıyı oluşturduğunu dile getirdi. Organizasyonu gerçekleştiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse katılımcılardan övgü aldı.

Toplantının ardından Manisa'nın tanıtımına katkıda bulunun kişi ve kuruluşlara birer plaket verildi. İhlas Haber Ajansı (İHA) adına plaketi, Manisa muhabiri Murat Yalçın Vali Yardmcısı Kadri Canan'ın elinden aldı.

(MY-ÖA) 02.05.2008 18:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title