Haberler

Manisa: Manisa Osb'ye Lojistik Merkez

- Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (Osb) Kurulma Çalışmaları Süren Lojistik Merkezinin 2007 Yılında Faliyete Geçeceği, Burada Oluşturulacak Demir Yolu Taşımacılığı ile Sanayicinin Yük Taşıma Maliyetinin Yüzde 50 Oranında Düşeceği Belirtildi. Merkezin Ayrıca, Mosbar Lojistik Hizmetler Aş.'nin İzmir, Denizli, Eskişehir, Bursa Sanayi Bölgelerini de İçine Alacak Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar (Balo) Adlı Projesinin de İlk Ayağını Oluşturacağı Açıklandı.

- Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulma çalışmaları süren lojistik merkezinin 2007 yılında faliyete geçeceği, burada oluşturulacak demir yolu taşımacılığı ile sanayicinin yük taşıma maliyetinin yüzde 50 oranında düşeceği belirtildi. Merkezin ayrıca, Mosbar Lojistik Hizmetler AŞ.'nin İzmir, Denizli, Eskişehir, Bursa sanayi bölgelerini de içine alacak Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) adlı projesinin de ilk ayağını oluşturacağı açıklandı.

OSB toplantı salonunda düzenlenen OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı'na Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kaoşmaz, OSB Müdürü Tamer Balatlı, MTSO üyeleri, sanayici ve işadamları katıldı. Lojistik merkezini kurma çalışmalarını yürüten MOSBAR Lojistik Hizmetler AŞ. Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş, toplantıda Manisalı sanayicilere lojistik merkezin ve demir yolu taşımacılığının kurulumu, sanayici açısından da yük taşımacılığında maliyet ve avantajları hakkında bilgiler verdi. Müteşebbis heyet, lojistik merkezi ve buna paralel yapılanacak olan BALO projesine onay verdi.

MOSBAR Lojistik Hizmetleri AŞ. Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş, toplantı sonunda her iki projeyle ilgili detaylı bir sunum yaptı. İşteermiş, "MOSBAR AŞ. olarak Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çalışmalarımız hızla sürdürülüyor. Proje ile ilgili ihalelerimizi yaptık. Demiryolu 2007 Mayıs ayında tamamlanacak. Lojistik hizmetler için de gerekli araçların alınması için ihale tarihleri belirlendi. Bu proje ile Manisa'dan İzmir limanına ve diğer lojistik merkezlere yapılan nakliyatların da maliyetleri yüzde 50 düşecek. Demiryolu dahil 320 dönüm alanda inşaat edilecek lojistik bölgemizde BALO projesinin ilk istasyonu olan Manisa Lojistik Merkezi de tamamlanmış olacak "dedi.

MTSO OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, her iki projede de en önemli hedeflerinin, sanayicilerin nakliye aşamasındaki maliyetlerini düşürmek olduğunu kaydederek, "Günde 400 TIR Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nden İzmir limanına nakliyat yapıyor. Bu sayı ortadan kalktığında trafikteki sıkışıklık ta ortadan kalkacak, maliyetler de yüzde 50 oranında düşecek. Böylece sanayicinin navlun ücretlerinde büyük indirim olacak. Manisa Lojistik Merkezimizin tamamlanması ile BALO projesinin de ilk lojistik merkezi inşaat edilmiş olacaktır" dedi.

Bu arada, 20 milyon 50 bin Amerikan dolarına mal olacak Manisa Demiryolu ve Lojstik merkezinin yaklaşım yolları ve betonarme üst geçit yapım işi tamamlandı. İkinci etap demir yolu hattı yapımı çalışmaları da sürüyor. Depo inşaatlarına da Aralık ayında başlanacak.

(ÖA-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title