Haberler

Manisa: Manisa Emniyet Müdürlüğü'nden Kumarhane Baskını

Manisa Emniyet Müdürlüğü'nün Bir Süredir Devam Ettiği Huzur Operasyonları Kapsamında, Kumarhaneye Dönüştürüldüğü Tespit Edilen Bir Meskene Baskın Yapıldı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü'nün bir süredir devam ettiği huzur operasyonları kapsamında, kumarhaneye dönüştürüldüğü tespit edilen bir meskene baskın yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından dün gerçekleştirilen baskınlarla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada, 2. Anafartalar Mahallesi'ndeki Eski Akhisar Caddesi'nde bulunan 47 numaralı binanın 3. katındaki mesken görünümündeki evin, gizli kumarhane olarak kullanıldığı ihbarı üzerine adli mercilerden gerekli arama izin alınarak gece yarısı saat 01.15 sıralarında söz konusu adrese baskın düzenlendiği belirtildi. Söz konusu evin giriş kapısını S.İ. isimli bir şahsın açtığı ve gelenlerin görevli polisler olduğunu anlayınca kapıyı kapatmaya çalıştığı bildirilen açıklamada, başarılı olamayınca görevlilerin yukarıya çıkışını engellemek amacıyla lambaları söndürerek yukarıda bulunan şahıslara görevlilerin geldiğini bildirdiği, şahsın etkisiz hale getirilmesi üzerine görevlilerin yukarıya girişini engellemek için G.Ç. ismindeki ikinci şahsın da gelerek görevlilerin yukarıya çıkmasını engellemeye çalıştığı öne sürüldü. İki şahsın da etkisiz hale getirilmesinden sonra yukarı çıkan polislerin içeride 3 adet oyun masası olduğunu, kumar oynandığını tespit ederek, şüpheliler R.F, E.O, A.Ö, T.Ç, E.E, L.K, Y.D, T.S, F.D, O. E, E.A. ile M.G. ile polisi engellemeye çalışan toplam 14 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Şahıslara polisin geldiğinin haber verilmesi nedeniyle kumar oynarken yakalanmadıkları ancak evde yapılan aramada oyun masaları üzerinde 4 adet 50, 12 adet 20 ve 4 adet 10 YTL olmak üzere toplam 480 YTL para, ayrıca para yerine kullanılan ve üzerinde çeşitli para rakamı yazılı bulunan toplam 422 adet marka, üzerinde para rakamı yazılı 9 adet poker pulu, köşesi alınmış 12 adet zar, 27 adet okey taşıyla 13 deste iskambil kağıdının ele geçirildiği açıklandı. Kumarhane olarak kullanılan evden ışık sızmasını önlemek için camların sprey boyayla karartıldığı, aramada dışarıya ışık sızmasını engellemek için boyamak amacıyla kullanılan siyah sprey boya de bulunduğu kaydedildi.

S.İ. ve G.Ç. isimli şüpheli şahıslar hakkında, 'Görevli memurları engellemek' suçundan adli işlem başlatılırken, diğer 12 kişiyeyse Kabahatler Kanunu'nun gereğince idari yaptırım kararı uygulandığı açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title