Haberler

Manisa: Manisa'da Yerel Yönetimler

- Alaşehir Belediyesi Tarafından Yaptırılan Yeni Mezbaha Binası Düzenlenen Törenle Hizmete Girdi. Mezbahada Soğuk Hava Deposu, Şoklama Odası ve Sucuk Dolum Ünitesi Bulunuyor.

- Alaşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni Mezbaha binası düzenlenen törenle hizmete girdi. Mezbahada soğuk hava deposu, şoklama odası ve sucuk dolum ünitesi bulunuyor.

İlçe'de yeni yapılan Mezbaha hakkında bilgi veden Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş " Mezbahamızda AB standartlarında kesim ve depolama yapılacak. Kesimlerimiz sağlıklı ve hijyenik ortamda olacak Alaşehir dışında birçok bölgeden kesim talepleri olmaya başladı. Bundan sonraki hedefimiz ilçemizde et borsasını oluşturmak. Böylece kesimlerde aracılar ortadan kalkacak. Üretici hayvanını kestirip borsada parasını hemen alacak. Mezbahaların temel işlevi halk sağlığını ön planda tutarak kesimler yapmak ve halka sunmaktır. Yeni mezbahamız bu felsefeye göre hizmet verecek. Bunun yanında hayvan üreticilerimizin malının daha iyi değerlendirilmesi için çalışıyoruz. Mezbahada günde 60 büyük baş, 400 tane küçük baş hayvan kesimi yapılabilecek. Bin 600 kg büyük baş, 800 kg küçük baş hayvan saklanabilecek soğuk hava depomuz mevcut. 20 personelin görev yaptığı mezbahamızı kendi personelimizi ve belediye imkanlarımızı kullanarak 820 bin YTL harcama yaparak tamamladık."dedi.

(ND-Mİ-

(ND-Mİ-)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title