Haberler

Manisa: Manisa'da Muhtarlar "Doğalgaz" Hakkında Bilgilendirildi

Manisa'da, yakın bir tarihte meskenlerde kullanılmaya başlanacak doğalgaz hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla, belediye tarafından muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Manisa'da, yakın bir tarihte meskenlerde kullanılmaya başlanacak doğalgaz hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla, belediye tarafından muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Kadri Canan, Belediye Başkanı Bülent Kar, başkan yardımcıları ve muhtarlar katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Bülent Kar, "Manisa'da çalışmaları devam eden doğalgaz ile ilgili halkımızın artık bilgilendirilmeye başlaması gereğini hissederek bu ilk toplantıyı düzenledik. Manisamız çevre konusunda oldukça şanslı. Biliyorsunuz, şehir kanalizasyon sistemi arıtma tesisleri 1990'lı yıllarda yapılmıştı. Sanayiimizde de arıtma tesisimiz var. Sadece Dericiler Sitemiz'in arıtma tesisi yoktu ancak TBMM Başkanımız Sayın Bülent Arınç'ın desteği ile burada yapımına başlanan arıtma tesisi sanıyorum bir kaç ay içerisinde tamamlanacak. Bu arada, yeni çöp depolama ve katı atık bertaraf tesisi yapımı için çalışıyoruz. Bununla ilgili yasal bir engel çıkmazsa bu tesisi de kuracağız. Dolayısıyla tüm bu çalışmalardan sonra artık çevreyi ve özellikle Manisa merkezde Gediz Nehrimiz'i kirletecek her hangi bir faktör kalmayacak" diye konuştu.

Çevre kirliğinin azaltılmasının yanında özellikle Manisa'da kış mevsiminde ortaya çıkan hava kirliğinin de önlenmesi amacıyla bir dizi tedbirler aldıklarını kaydeden Başkan Kar, "Bu kapsamda en önemli tedbirimiz doğalgaz kullanımıdır. Atıksız ve zehirsiz doğalgaz kullanımıyla hava kirliliği sorununu da büyük ölçüde çözmüş olacağız" dedi.

Manisa'da uzun yıllardır konuşulan doğalgaz ile ilgili bir süre önce ihalenin yapıldığını ve şuanda çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Kar, meskenlerde Eylül ayında kullanımına başlanacağı belirtilen doğalgazın daha önceki aylara da yetişebileceği müjdesini verdi. Doğalgaz konusunda yetkisiz kişilerin yanlış bilgilendirmeleri, halkı yanlış yönlendirmelerini önlemek ve mağdur olmamalarını sağlamak amacıyla bilgilendirme çalışmalarına başladıklarını kaydeden Başkan Kar, "Bu ilk toplantımıza muhtarlarımızı davet ettik. Muhtarlarımız burada alacakları bilgileri direkt olarak vatandaşımıza aktaracak ve böylece bire bir görüşmelerle evine doğalgaz bağlatmak isteyen vatandaşımız bilinçli bir şekilde bu hizmetten faydalanmış olacak" ifadelerini kullandı.

Başkan Kar'ın konuşmasının ardından Aksa Doğalgaz Şebeke Müdürü Yüksek Makine Mühendisi Cansal Coşkun ile Manisagaz İşletme Müdürü Mehmet Uğur Dilipak, doğalgazın oluşumundan kullanımına kadar geçen aşamalar hakkında bilgiler verdi. Yapılan bilgilendirmede, dünyadaki doğalgaz rezervinin 150 trilyon metre küp olduğu ve yeni rezerv arama çalışmalarının devam ettiği, 1970'li yıllarda Türkiye'de ortaya çıkan doğalgazın 1976 yılında ilk kez kullanılmaya başladığı ifade edilerek, doğalgazın her açıdan dünyanın vazgeçilmez birinci enerji kaynağı olduğu vurgulandı.

Muhtarlara ayrıca, doğalgaz kullanımı için gereken başvuru şartları ve başvurunun nasıl yapılacağı konusunda da bilgiler verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title