Haberler

Manisa: Manisa'da Kentsel Dönüşüm Tartışmaları

Manisa Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İshak Çelebi Mahallesi'nde tarihi Ulu Cami ve çevresindeki tarihi eserleri koruma amaçlı hazırladığı Koruma İmar Planı'nı kabul etmeyen gecekondu sahiplerinin Belediye Başkanı Bülent Kar ile yaptığı görüşmede, yeni bir taslak imar planı hazırlanması ve bunu mahalle sakinlerinin görüş ve önerilerine sunulması kararlaştırıldı.

Manisa Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İshak Çelebi Mahallesi'nde tarihi Ulu Cami ve çevresindeki tarihi eserleri koruma amaçlı hazırladığı Koruma İmar Planı'nı kabul etmeyen gecekondu sahiplerinin Belediye Başkanı Bülent Kar ile yaptığı görüşmede, yeni bir taslak imar planı hazırlanması ve bunu mahalle sakinlerinin görüş ve önerilerine sunulması kararlaştırıldı.

Evlerini kaybetme endişesine kapılan İshak Çelebi Mahallesi'nde bir grup vatandaş, muhtar İhsan Oyit ile birlikte sabah saatlerinde Manisa Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Bülent Kar'ın Encümen Salonu'nda kabul ettiği gecekondu sahiplerinin, basına kapalı yapılan görüşmede tarihi Ulu Cami ve çevresindeki tarihi eserlerin korunmasının amaçlandığı Koruma İmar Planı'nı kabul etmedikleri ve mağdur edilmek istemediklerini ifade ettikleri öğrenildi. Yüzde 75'i yeşil alan, yüzde 25'i ise konut alanı olarak düşünülen imar planının kendilerini zor durumda bırakacağını öne süren mahalle sakinlerinin, bulundukları mahalleden başka bir yere gitmek istemedikleri ve imar istedikleri bildirildi. Toplantı sonunda görüşmeyle ilgili basına bilgi veren İshak Çelebi Mahallesi Muhtası İhsan Oyit, görüşmenin çok olumlu bir havada geçtiğini belirterek, "Belediye, Turgut Özal Mahallesi yakınlarında belediye şantiyesinin olduğu alana yapacağı 600 konutluk bölgeye taşınmamızı istiyor, ama biz mahallemizden ayrılmak istemiyoruz. Şu anda bulunduğumuz bölgeye imar uygulaması yapılsın. Mağdur edilmeyelim. Buraya yapılacak yeni konutlara yerleşelim. Sayın Başkanımız da endişelerimizi saygıyla karşıladı ve taleplerimizi iyi niyetli dinledi. Yeni bir taslak imar planı hazırlanacak. Karşılıklı görüş alış-verişinde bulunarak ortak bir yol izleyeceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Bülent Kar'ın yaptığı yazılı basın açıklamasında ise 3 Temmuz tarihinde yapılan meclis toplantısında Manisa Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi ile ilgili alınan imar değişikliği kararının kentsel dönüşüm projesiyle direk ilgisi olmadığı belirtilerek, "Meclis'te aldığımız karar Manisa şantiyesi olarak kullanılan alanın bir kısmının toplu konut alanı olarak belirlenmesi ile ilgiliydi. Nitekim bu konuda bütün meclis üyelerimiz lehte oy kullandı ve bu karar meclisten çıktı. Bu karar neticesinde belediyemiz, TOKİ ile işbirliği içerisinde bu alana toplu konut yapabilecek. Burada 600 konut yapılması söz konusudur. Bununla ilgili TOKİ ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Bu alandaki imar değişikliğinin kentsel dönüşüm projesiyle ilgisi yoktur. Ulu Cami çevresiyle ilgili Kentsel Dönüşüm Projesi vatandaşlarımızın istekleri göz önüne alınarak uygulamaya konulacaktır. Kendileri sadece imar gelmesini istiyor ancak öyle olursa bir çoğu mağdur olur. Bu nedenle 3-4 ay içerisinde yeni bir taslak imar planı hazırlayacağız. Daha sonra da karşılılık oturup daha önceki Koruma İmar Planı ile yeni plan üzerinde görüşeceğiz. Bizim kimseyi mağdur etme gibi bir düşüncemiz asla olamaz" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title