Haberler

Manisa: Manisa'da Jandarmanın Trafik Uygulaması

Motosiklet kullanımının neden olduğu kazaları önleyebilmek amacıyla bu yönde uygulama yapan Manisa İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, iki gün içerisinde 310 motosiklet sürücüsüne 22 bin 772 YTL para cezası uygularken, 149 sürücüyü ise mahkemeye sevk etti. 48 motosiklet ise trafikten men edildi.

Motosiklet kullanımının neden olduğu kazaları önleyebilmek amacıyla bu yönde uygulama yapan Manisa İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, iki gün içerisinde 310 motosiklet sürücüsüne 22 bin 772 YTL para cezası uygularken, 149 sürücüyü ise mahkemeye sevk etti. 48 motosiklet ise trafikten men edildi.

Çalışmayla ilgili İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Manisa'da meydana gelen trafik kazaları sonucunda bir çok vatandaşın hayatını kaybettiği, bir çoğunun da çeşitli yerlerinden yaralanarak sakat kaldığı, bu kazalar sonucunda ise milyarlarca lira servetin yok olduğu ifade edilerek, son dönemlerde artan motosiklet kullanımının kazaları da beraberinde getirdiği belirtildi. Manisa İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında son üç ay içerisinde meydana gelen motosikletlerin karışmış olduğu trafik kazalarının incelenmesi sonucunda, motosikletlerin karışmış olduğu kazalarda daha önceki dönemlere göre artış olduğu, 5 vatandaşın öldüğü, 164 vatandaşın yaralandığı ve 107 bin 735 YTL tutarında maddi hasarın meydana geldiğinin tespit edildiği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, "Motosiklet kazalarının sebepleri incelendiğinde, insan kusurları ilk sırayı almaktadır. Bu kusurlar, sürücü belgesiz veya yetersiz sürücü belgesi ile motosiklet kullanmak, kask takmamak, fazla yolcu taşımak gibi benzeri nedenlerdir. Diğer kaza nedenlerinin ise tescil kaydı yaptırılmamış, teknik donanımları eksik veya arızalı olarak trafiğe çıkmak şeklinde olduğu tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla her zamankinden daha etkin ve duyarlı davranılarak tedbirler almak, can ve mal kaybıyla kazaların en aza indirilmesi maksadıyla il merkezi ve tüm ilçelerde, 08-09 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan trafik kontrollerinde Jandarma Trafik timleri tarafından motosikletlere ve motosiklet sürücülerine yönelik icra edilen trafik kontrolleri sonucunda, 518 adet motosiklet kontrol edilmiş, 310 adet motosiklete, 22 bin 772 YTL para cezası uygulanmış, 149 sürücü mahkemeye sevk edilmiş, 48 motosiklet trafikten men edilmiş, 3 motosiklet sürücüsü hakkında alkollü olarak motosiklet kullanmaktan dolayı işlem yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title