Haberler

Manisa: Manisa'da İşten Çıkarılan 9 İşçiye Destek Geldi

Manisa'da Hayes Lemmerz Jantaj fabrikasında çalışan ve Türk Metal Sendikası'na üye olan 9 işçinin işten atılmasını, sendikal mücadeleye vurulan bir darbe olarak düşünen Metal-Sen üyesi bin 500 işçi eylem yaptı. Fabrika önünde gerçekleştirilen eylemde, atılan sloganlar arasında konuşmasını yapan Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın, "Sendikadan istifaya zorlanan arkadaşlarımızın direnişi işten atılmayla son bulmuştur. Bu uygulama, anayasal hukuk devletini hiçe saymaktır" dedi.

Manisa'da Hayes Lemmerz Jantaj fabrikasında çalışan ve Türk Metal Sendikası'na üye olan 9 işçinin işten atılmasını, sendikal mücadeleye vurulan bir darbe olarak düşünen Metal-Sen üyesi bin 500 işçi eylem yaptı. Fabrika önünde gerçekleştirilen eylemde, atılan sloganlar arasında konuşmasını yapan Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın, "Sendikadan istifaya zorlanan arkadaşlarımızın direnişi işten atılmayla son bulmuştur. Bu uygulama, anayasal hukuk devletini hiçe saymaktır" dedi.

Türk Metal Sendikası'na üye oldukları gerekçesi ile işlerine son verildiği iddia edilen 9 işçinin hak arama mücadelesine bin 500 sendikalı destek verdi. Fabrika önünde gerçekleştirilen eylem, Jandarma'nın kontrolü altında yaklaşık bir saat sürdü. İnci Holding'e bağlı Hayes Lemmerz Jantaj fabrikasında işçi olarak çalışan İbrahim Etemdurak, Mehmet Erim, Fevzi Süslü, Mustafa Demirkol, Battal Tülü, Hasan Savran, Mustafa Ağılönü ve Osman Özdemir'in Türk Metal Sendikası'na üye olduklarını ancak fabrika yönetiminin bölüm şefleri aracılığı ile bu kişilerin sendikadan istifaya zorlandığını ifade eden Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın, "Geçtiğimiz 1 Haziran tarihinde kuruluş yıldönümlerini kutlayan İnci Holding patronları, 2 haziran tarihinde de 33 milyon dolara kurdukları üç jant fabrikasının açılışını gururla yaparken, işletmelerini emanet ettikleri müdürler ve şefler, işçilerini Anayasal hakları olan sendikaya üye oldukları gerekçesi ile acımasızca kıyım yaparak işten atıyorlar. Bu olay kabul edilebilir bir anlayış değildir" dedi. Lemmerz yöneticilerinin, işçilerin ekonomik ve demokratik haklarını korumak, geliştirmek ve şirketin büyümesinden pay almak için Türk Metal Sendikası'na üye olmalarını kabul edemediğini belirten Özaltın, "İşletme içerisinde sendika avına çıkan fabrika yöneticileri, ustabaşı ve bölüm şefleri aracılığı ile sendika üyesi işçileri ikna odalarına çekmiş ve sendikadan istifaya zorlamıştır. Sorgusuz sualsiz işten atılan işçilere karşı yapılan bu zulüm Anayasal hukuk devletini hiçe saymak anlamına gelmektedir" diye konuştu. 'Kendini kraldan çok kralcı ilan eden yöneticiler, patronlarının karına kar katmak için işçileri köle gibi görüyorlar' diyen Mehmet Ali Özaltın, işletmelerinde çalışan işçilere baskı ve tehdit yoluyla gözdağı verilmesinin hangi yasada, hangi hukuk düzeninde yer aldığını sorarak, "Türkiye'de hukuk vardır, insan hakları vardır, sendikalı olma hakkı vardır ve bu hakların kullanılmasını engelleyenlere de cezai yaptırımlar vardır. En önemlisi de 300 bin üyeli Türk Metal Sendikası'nın gücü vardır. Sendikamızın ve işçinin gücünün karşısında kişisel çıkar peşinde koşanlar ve yasa tanımazlar duramaz" şeklinde konuştu.

Türk Metal Sendikası'na üye oldukları için 9 işçinin işine son verildiğini ve oluşturulan baskılar sonrası 5 işçinin geri çağrıldığını savunan Özaltın, Lammerz yöneticilerine seslenerek, "Sizleri Anayasal suç işlememeye, işçinin ekmeğiyle oynamamaya ve işçiler üzerinde tehdit kurmamaya çağırıyorum. Bu eylem sizlere yasal platformda bir ihtardır. Üyemiz olan işçilerin akıbeti belli olmazsa, gök kubbeyi başınıza yıkarız, sizler de altında kalır, ezilirsiniz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title