Haberler

Manisa: Manisa'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

- Cumhuriyet'in İlanının 83. Yıl Dönümü Dolayısıyla Manisa'da Düzenlenen Törende Vali Refik Arslan Öztürk, Sözde Ermeni Soykırımını Meclisinde Kabul Eden Fransa'ya Tepki Gösterdi. Vali Öztürk, "Fransa'da 'Soykırım Yoktur' Dediğimiz Zaman Suç İşleyeceğiz. Olur mu Böyle Şey? Bu Neyle İlgilidir Arkadaşım? Cebinde Parası Olan, Güçlü Olan Bir Ülke Olsak Biz Böyle Yasaları Hiçbir Zaman Meclislerinden Geçiremezlerdi" Dedi.

- Cumhuriyet'in ilanının 83. yıl dönümü dolayısıyla Manisa'da düzenlenen törende Vali Refik Arslan Öztürk, sözde Ermeni soykırımını meclisinde kabul eden Fransa'ya tepki gösterdi. Vali Öztürk, "Fransa'da 'Soykırım yoktur' dediğimiz zaman suç işleyeceğiz. Olur mu böyle şey? Bu neyle ilgilidir arkadaşım? Cebinde parası olan, güçlü olan bir ülke olsak biz böyle yasaları hiçbir zaman meclislerinden geçiremezlerdi" dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saat 09.30'da Vali Refik Arslan Öztürk, Tugay Komutanı Tugerenal Naim Babüroğlu ile Belediye Başkanı Bülent Kar'ın valilik makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Daha sonra Hükümet Konağı önünde kutlamalara geçildi. Vali Öztürk, Tugay Komutanı Tugerenal Naim Babüroğlu ile Belediye Başkanı Bülent Kar Mustafa Kemal Paşa Caddesi kenarlarında kutlamalara gelen Manisalıların cumhuriyet bayramını kutladılar. Günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunmasının ardından konuşma yapan Vali Refik Arslan Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin zorluklarla kurulduğunu anlattı. Her tarafı işgal edilmiş Anadolu'nun ordusuz, silahsız ve ümitsiz haldeyken düşmanlardan temzilendiğini, yarım ekmekle, şekersiz hoşafla savaşan ülkenin kazandığı bu büyük zaferle kurduğu cumhuriyete bütün dünyanın saygı duyduğunu ifade eden Vali Öztürk, "Şimdi bize düşen bu güzel cumhuriyet, bu güzel devleti daha yükseltmek, daha yücelere çıkartmak. Eğer biz bunu başaramazsak bunca insanı kaybetmiş olmanın hiçbir karşılığını görememiş, onların mezarlarında kemilerini sızlatmış oluruz. Çalışmamız, üretmemiz kimseye muhtaç olmamamız gerekiyor. Başkalarına muhtaç olan, el açan, el kapılarında örselenen, incitilen Türkiye olmamak için bunu başarmamız gerekir." dedi.

Sözde Ermeni soykırımını meclisinde kabul eden Fransa'ya tepki gösteren Vali Öztürk, "Avrupa Birliği'ne girmek bizim elbette büyük hedefimizdir. Avrupa'nın medeniyetini almak için biz Avrupa'ya giriyoruz. Yoksa Avrupa Birliği'ne girmemiz için 3 milyon nüfuslu Ermenistan'ın zulmünü mü göreceğiz. Anadolu'dan giden 3 milyon nüfuslu insanımız var bizim Avrupa'da. 100 kişilik Fransız meclisi içimizden herhangi birine Avrupa'da uçaktan indiğimiz zaman mikrofon uzatacak, 'Orada katliam var mıydı' diye soracak. 'Yoktur' dediğimiz zaman suç işleyeceğiz. Olur mu öyle şey? Bu neyle ilgilidir arkadaşım? Cebinde parası olan, güçlü olan bir ülke olsak biz, böyle yasaları hiçbir zaman meclislerinden geçiremezlerdi. Avrupa Birliği'nin hibe fonlarına mı Türkiye muhtaç? Değil. Çünkü, geçmiş yıllarda yanlış yönetimler yüzünden aldığı hibe paralardan daha çoğunu hayali fabrikalarla kaybetti Türkiye. Bütün Türkiye kendine güvense, kendinden emin olsa, samimiyetimle ifade ediyorum ki Avrupa Birliği'ne Türkiye girmeyecek. Avrupalılar Türkiye'ye girmeye çalışacak." diye konuştu. Birlik ve beraberlik mesajları veren Vali Refik Arslan Öztürk, Türkiye'nin huzur yıllarını özlediğini belirterek, "O güzel günlerin özeleminde çocuklarımızı yarınlara bu ideallerle hazırlayalım. Kimseye muhtaç olmayan Türkiye'nin çocuklarının başı dik olsun, gururlu olsun. Bu savaşı kazanan milletin evlatları olduklarını hiçbir zaman unutmasınlar." dedi. Vali Öztürk'ün konuşmasıyla büyük alkış topladı. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen çeşitli sportif dallarda dereceye giren sporcuların madalyarını Vali Refik Arslan Öztürk, Tugay Komutanı Tugerenal Naim Babüroğlu ile Belediye Başkanı Bülent Kar taktı. Daha sonra askeri bando eşliğinde tören geçişi yapıldı. Özellikle askeri birliklerin geçişini coşkuyla alkışlayan vatandaşlar, Türk Bayraklarını dalgalandırarak baram sevincini yaşadı. Subay kıyafeti giymiş çocuklar da cadde kenarlarında geçiş yapan grupları selamladı. Kutlamalar, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) fakülteleri, lise ve dengi okullar ile ilköğretim okulları ve çeşitli okul öğrencilerinin katıldığı geçiş töreni ile son buldu.

(ÖA-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title