Haberler

Manisa Leylek Yuvaları Rengarenk Oldu

Leylek yuvaları rengarenk olduMANİSA'da, Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürlüğü, Hayvanları Koruma Derneği ve öğrencilerin işbirliği ile leylek yuvaları renklendi.

Leylek yuvaları rengarenk oldu

MANİSA'da, Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürlüğü, Hayvanları Koruma Derneği ve öğrencilerin işbirliği ile leylek yuvaları renklendi. Leyleklerin yuva yaptığı direklere çizilen resimler öğrenciler tarafından boyandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürlüğü öncülüğünde, Hayvanları Koruma Derneği ve Gölmarmara Kayapınar İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, leyleklerin yuvalarının bulunduğu direkleri rengarenk yaptı. Leylek yuvalarının güvenliği sağlamak ve farkındalık oluşturmak için yapılan etkinliğe Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürü Uğur Bayil ve öğrenciler katıldı. Gölmarmara İlçesi Hacıveliler Mahallesi'ndeki leylek yuvalarının bulunduğu direkler, leylek figürleri çizilerek boyandı.

Şube Müdürü Uğur Bayil, leylek yuvasının altında çocuklara göçmen kuşlar hakkında bilgi verdi. Bayil, "Manisa göçmen kuşların önemli göç yolları üzerinde bulunuyor. Farklı bir etkinlik yapalım istedik. Hacıveliler Mahallesi'nde ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle beraber burada yer alan leylek yuvalarının olduğu elektrik direklerini farklı bir renkle boyayarak diğer direklerden farklı olduklarını göstermek istedik. Bu amaçla 30 öğrencimiz aramızda ve direklerde boyama çalışması yapıyor. Artık bu mahalleye gelen yabancı insanlar, bu mahallede yaşayan insanlar ya da çocuklar bu direkleri gördüklerinde diğer direklerden farklı bir direk olduklarını anlayacaklar. Bu çalışma Türkiye'de ilk defa yapılıyor" dedi.

Manisa'da 173 leylek yuvası bulunduğunu dile getiren Bayil, bu yuvalardan 136'sının elektrik direği üzende olduğunu söyledi. Bayil, elektrik direklerinin üstüne yuva yapan leyleklerin elektrik akımına kapılıp ölmesini engellemek için yuvaların yükseltildiğini de anlattı.

Çocuklara yardım eden, aynı zamanda ressam olan Manisa Hayvanları Koruma Derneği (HAKDEM) Başkanı Reyhan Elbirliler ise leyleklerin ateşli silahlarla vurulmasına dikkat çekti. Bu hayvanların korunmasını isteyen Erbirliler, çocuklarda farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

Gölmarmara ilçesine bağlı Hacıveliler Mahallesi'ndeki direklerin boyanmasının ardından, Şehzadeler ilçesine bağlı Karaağaçlı Mahallesi'ndeki leyleklerin yuva yaptığı direkler de boyandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gölmarmara Kayapınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title