Haberler

Manisa: Köylülerden "Asteriks" Lakaplı Oktay Konyar'a Destek

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ne bağlı Develi Köyü sakinleri, bölgede yapılacak çöp tesisine karşı halkı örgütleyerek eylemler yapan ve son günlerde basında PKK'ya yakın çevrelerle ilişkili olduğu haberleri çıkan 'Asteriks' lakaplı Oktay Konyar'a sahip çıktı.

Develi Köyü ve Koldere Beldesi'nde vatandaşları örgütleyerek bölgeye yapılacak çöp tesisine karşı eylemler yapan Oktay Konyar'la ilgili PKK'ya yakın çevrelerle ilişkili olduğu şeklinde çıkan haberler üzerine Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, "Köylüler kimin arkasından gittiğini bilmeli" şeklindeki açıklama yapmıştı. Başkan Kar'ın açıklamalarına tepki gösteren Develi köylüleri, öğle saatlerinde Fatih Parkı'nda toplanarak basın açıklaması yaptı. Parktaki Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi'nin heykeli önünde yapılan basın açıklamasını, köylüler adına Mehmet Sivrikaya okudu. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında yapılan açıklamada, köylerine yapılmak istenen katı atık bertaraf tesisi ve çöp deponi alanına karşı olduklarını ve buna ilişkin demokratik tepki haklarını suç işlemeden, şiddete başvurmadan yaptıklarını ifade eden Sivrikaya, "Oktay Konyar bırakın Türkiye'de, dünyanın gözü önünde topluma suç işletmeden, şiddet yapmadan anayasal hakların nasıl kullanılacağını öğretiyor. Manisa Belediye Başkanı, 'Köylüler kimin arkasından gittiklerine dikkat etsin' derken kendisi ve kendisi gibi düşünenlere çok önemli iki cevabımız var. Birincisi; bizler şimdiki iktidarın arkasından tam kadro gittik, silme oy verdik. İkincisi de;

milletvekilleri, belediye başkanları, muhtarlar sandıktan çıkan oylarla seçilirler, biz de Develi ve Koldere halkı olarak 5 bin kişi referanduma gittik, sandıkta

'çöpe hayır' dedik. Hukuka uyduk ve sonra mahkemeye gittik. Bilirkişi raporları ve üniversite öğretim üyeleri, burada çöplük yapılmasına olanak olmadığını açıkladılar. Sayın Başkan Bülent Kar, bunlara ilişkin bir şey söylemeyip sürekli Oktay Konyar'dan bahsederek gündemi değiştirip, bir an evvel ihale alacak kişileri heveslendirmekten başka bir şey yapmıyor" dedi.

Oktay Konyar'ın kendilerine dürüstçe hak aramayı özveriyle öğrettiğini ifade eden Sivrikaya, "Köylüyüz ama bizler de artık şunu öğrendik. Birilerinin çıkarlarına dokunulunca vatan haini de olunur başka bir şey de. Nitekim Oktay Konyar, Bergama Davası'nda vatana ihanetten yargılandı. Ne oldu? Şimdi de aynı tezgah burada oluyor. Kendisi hangi konuda suç işlemişse yasalar açıktır. Herkes gibi onu da bağlar. Biz kendisine güveniyor, üstelik saygı duyuyoruz. Kimse kendini savcıların, yargıçların yerine koymamalı. Gündemimiz çöpe hayırdır. Bizleri yıpratarak bunu çözeceğinizi sanıyorsanız, bizleri de koyun gibi algılıyorsanız yanılırsınız. Biz çöp istemiyoruz ve asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından köylüler sessizce dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title