Haberler

Manisa İşadamı, Çevreci Öğrenci ve Okulunu Ödüllendirdi Hd

İşadamı, çevreci öğrenci ve okulunu ödüllendirdiMANİSA'nın Alaşehir ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali etkinlikleri sırasında konser alanında yere atılan meşrubat kutularını toplayıp, çöp kutusuna atan Alaşehir Ortaokulu 5.

İşadamı, çevreci öğrenci ve okulunu ödüllendirdi

MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali etkinlikleri sırasında konser alanında yere atılan meşrubat kutularını toplayıp, çöp kutusuna atan Alaşehir Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Kübra Çoban'ı, eğitim gönüllüsü, holding sahibi işadamı Sezgin Baran Korkmaz, kendisine bilgisayar alması ve okul ihtiyaçlarını karşılaması için bir zarf içinde bir miktar para vererek ödüllendirdi. Korkmaz, Kübra'nın okuduğu okula onun adına bilgisayar ve teknoloji sınıfı yaptırıp, öğretmenler odasını da yenileme sözü verdi.

Alaşehir 1. Uluslararası Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali etkinliklerinin son günü olan geçen 5 Eylül'de Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda Ece Seçkin konseri düzenlendi. Binlerce Alaşehirli'nin izlediği konser sırasında Alaşehir Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Kübra Çoban'ın yere atılan meşrubat kutularını ve çöpleri tek tek toplayıp, çöp kovasına atması, konseri izleyenler arasında bulunan eğitim gönüllüsü, işadamı Sezgin Baran Korkmaz'ın dikkatini çekti. Korkmaz, Çoban'ın bu örnek davranışından çok etkilendi. Korkmaz, yanındaki ablası Tuğba Çoban'dan adını öğrendiği Kübra Çoban'ı sahneye çağırdı. Kendisine bilgisayar alması ve okul ihtiyaçlarını karşılaması için Çoban'a bir zarf içinde bir miktar para vererek ödüllendiren işadamı Korkmaz, Kübra'nın okuduğu okula da onun adını taşıyacak bilgisayar ve teknoloji sınıfı yaptırıp, bu denli mükemmel bir öğrenci yetiştirdikleri için öğretmenler odasını da yenileme sözü verdi.

KÜBRANIN AİLESİ VE ÖĞRETMENLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

İşadamı Korkmaz, Kübra Coşkun'un herkese örnek olması gerektiğini belirtip, Küçük kardeşimi, çok uzaktan seyrettim. Herkesin yere attığı meşrubat kutularını alıp, uzakta olmasına rağmen, bıkmadan usanmadan çöp kutusuna götürüp, atıyordu. Alaşehir Belediye Başkanımız Ali Uçak'dan öğretmenler odasını yenilemek ve küçük kızın adına okuluna bir bilgisayar ve teknoloji sınıfı yaptırmak için okulunu öğrenmesini rica ettim. Böyle bir öğrenci yetiştirdikleri için öğretmenleri ve ailesine teşekkür ediyorum dedi.

ASGARİ ÜCRETLİ AİLENİN KIZI

Alaşehir Belediyesi'nden bir ekip de Kübra Çoban'ın ailesini evinde ziyaret etti. Alaşehir Belediyesi'nde taşeron firmaya bağlı, asgari ücretli kaynak işçisi olarak çalışan baba Hasan Çoban ile bir süre sohbet etti. Hasan Çoban, kızının bu davranışının kendilerini gururlandırdığını belirtip, kızına ödül veren işadamı Korkmaz'a da teşekkür etti.

Kübra Çoban ise yine olsa aynı davranışı göstereceğini belirtip, Beni ödüllendiren işadamı Sezgin Baran Korkmaz amacaya da teşekkür ederim. Okulama benim adıma bilgisayar ve teknoloji sınıfı yaptıracak olması nedeniyle çok sevindim dedi. Ardından Belediyeden gelen ekip, Kübra'nın öğrenim gördüğü Alaşehir Ortaokulu Müdürü Tuncay Yayla ile de görüşüp, okulun ihtiyaç listesini aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bilgisayar Alaşehir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title