Haberler

Manisa Heyeti, Kıbrıs Portakal Festivali'nde

Manisa'nın Kardeş Şehri KKTC - Güzelyurt Belediyesi'nin Davetlisi Olarak Manisa Belediyesinden Oluşan 11 Kişilik Heyet 22 Haziranda Düzenlenen Geleneksel Portakal Festivali Kortej Yürüyüşüne Katılarak Manisa'yı Temsil Etti. Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban, "Festivalin Manisa'nın Tanıtımı Açısından Çok Olumlu Geçti" Dedi.

Manisa'nın kardeş şehri KKTC - Güzelyurt Belediyesi'nin davetlisi olarak Manisa belediyesinden oluşan 11 kişilik heyet 22 Haziranda düzenlenen geleneksel Portakal Festivali kortej yürüyüşüne katılarak Manisa'yı temsil etti. Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban, "Festivalin Manisa'nın tanıtımı açısından çok olumlu geçti" dedi.

Manisa Belediyesinin kardeş şehri Kıbrıs Güzelyurt'ta her yıl geleneksel olarak yapılan Güzelyurt Portakal Festivali'ne bu sene özel davetli olarak belediyeden 11 kişilik bir heyet gitti. Heyette Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Akbalık, Nejat Arusan, Nazmi Şengül, Asuman Dilşen, Tenzile Bayrak, Basın Danışmanı Bilal Demir, Beyaz Masa Koordinatörü Ahmet Songüler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mümin Deniz de yer aldı.

İlk gün Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar'ı makamında ziyaret eden Manisa heyeti yanlarında getirdikleri mesir macunu ve hediyeleri Başkan Özçınar'a takdim ettiler.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Portakal Festivali açılışında yaptığı konuşmada, Anavatanın güzel şehirlerinden Manisa heyetini aralarında görmekten büyük memnuniyet duyduğunu sözlerine ekleyerek, "Manisa'nın şehrimizle kardeş şehir olmasından son derece memnunuz. Kardeş şehirlerarasında oluşan ekonomik ve kültürel anlamdaki gelişmeler bizleri sevindirmektedir." dedi. Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban ise konuşmasında şunları söyledi. "Kardeş şehrimizin en mutlu gününde burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Yıllardan beri devam eden güzel ilişkilerimiz artarak devam edecektir." Kıbrıs'ta Mavi Köşk, Dipkarpaz, Lefkoşa'da bulunan tarihi ve turistlik yerleri de gezen Manisa heyeti dün yurda döndü.

Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban, "Kardeş Şehrimiz Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar'ın özel davetlisi olarak bu yıl 30.'su düzenlenen portakal festivalinde şehrimizi temsil ettik. Festival 22 Haziran 8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor. Manisa Belediyesi olarak belediye meclis üyelerimiz ve bürokratlarımızla birlikte 22 Haziran tarihinde görkemli bir şekilde düzenlenen açılış kortejine katıldık" dedi. Ayrıca, festivalin resmi kortej yürüyüşü ve resmi açılış törenlerinde bulunmuş olmanın kendilerine çok büyük gurur verdiğini söyledi.

(ÖA-YK)

27.06.2007 16:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Eğitim Magazin Sağlık Kültür Sanat Politika Spor Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title